Skip to main content
Tripfez masih beroperasi seperti biasa. WhatsApp kami di +60 16-309 3685 atau e-mel di hello@tripfez.com.
Kami telah menghubungi semua pelanggan pakej percutian daripada Tripfez antara Mac hingga Mei 2020. Hubungi kami jika anda belum menerima maklumat dari kami. [Latest Updates]
Pakej Percutian ke Dubai Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Dubai

Bandar Mewah di Tengah-tengah Padang Pasir

- Tripfez Travel

Tonton Video

  1. Halaman Utama
  2. Middle East
  3. Emiriah Arab Bersatu
  4. Dubai
  • Termasuk Tiket Penerbangan
  • Tidak Termasuk Tiket Penerbangan
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

3 Keputusan[[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Apabila melihat Dubai pada hari ini, sukar untuk kita bayangkan Dubai pada masa dahulu adalah sebuah perkampungan nelayan. Dari sebuah perkampungan yang berkelompok kecil di tepi Dubai Creek, kini bandar Dubai sudah dikenali ramai sebagai sebuah bandar yang ultra moden dan juga dikenali ramai sebagai tempat percuatian yang sangat mewah. Secara geografinya, kedudukan Dubai memudahakan anda untuk ke destinasi idaman anda. Terletak di persimpangan arah Eropah, Asia dan Afrika, untuk ke destinasi anda besar kemungkimanan akan berjenti di Dubai. Ini telah membuat Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai antara lapangan terbang yang paling sibuk di dunia! Walau bagaimanapun, kini, Dubai bukan lagi tempat persinggahan. Bandar gergasi ini kini sebuah destinasi buat orang ramai yang mahu bercuti. Untuk mereka yang mahukan pelancongan yang unik, dan buat mereka yang mahukan pelancongan yang lain dari lain, selamat datang ke Dubai. 

PERKARA YANG ANDA HARUS LAKUKAN DI DUBAI
Anda boleh mencari apa-apa sahaja di Dubai. Bangunan ppencakar langitnya yang bersinar hinggalah ke padang pasirnya yang lusa, Dubai adalah bandar metroplis yang yang mempunyai pelbagai lapisan masyarakat yang pasti membuat anda kagum. Apabila anda bercuti di Dubai, anda boleh membeli-belah di pusat membeli-belah yang terbesar di dunia, meluncur salji di di dalam kawasan yang tertutup, bersantai di tepi pantai yang indah dan juga berjalan di atas pulau buatan manusia! Untuk lari dari kemewahan pusat bandarnya, anda juga masih boleh berkenalan dengan puak Badwi di sana apabila anda menaiki unta di padang pasirnya yang luas. Ini adalah beberapa aktiviti yang anda boleh lakukan di Dubai:

Seharian Membeli-Belah 
Dubai mempunyai pegalaman membeli-belah yang kontras. Dari tempat membeli-belah tempat terbuka hinggalah ke ousat membeli-belah yang moden dan besar, anda akan pasti pening dengan pelbagai jenis pilihan membeli-belah di Dubai. Dengan kepelbagaian pilihan ini, anda boleh pilih untuk tingkatkan fesyen anda dengan jenama yang terkenal atau mencari pakaian fesyen Arab tradisional di pasaraya bersejarah mereka. 

Bagi mereka yang mencari pakaian penuh warna dan corak, di seberang Dubai Creek di daerah souk utama di Bur Dubai, Tekstil Souk adalah tempat yang wajib dikunjungi. Kapas, satin, sutera dan pakaian buatan khusus boleh didapati di sini. Pelbagai pilihan corak dan warna di kedai-kedai tradisional di sini. Tempat ini juga anda boleh tawar-menawar harga yang berpatutan

Bagi yang mahukan barangan mewah, Dubai juga memberi anda pengalaman membeli-belah yang luar biasa. Terletak di sebelah Burj Khalifa, Dubai Mall adalah pusat membeli-belah terbesar di dunia! Ia berjaya memecahkan rekodnya sendiri pada 2018 dengan menambah sebahagian kawasanya. Dengan lebih daripada 1,200 kedai-kedai yang tersebar di kawasan seluas 50 padang bola sepak, Dubai Mall boleh menghiburkan semua jenis kehendak. Untuk hiburan, Dubai Mall menawarkan taman tema di dalam, gelanggang ais, air terjun yang besar, air pancut luar yang menarik dan Dubai Aquarium dan Zoo Bawah Air.

Pencakar Langit dan Ciptaan Manusia Yang Menakjubkan
Dubai dikenali ramai sebagai sebuah bandar yang dipenuhi dengan pencakar langit dan ciptaan manusai yang hebat. Apabila dilihat dari jauh, Dubai kelihatan bersinar di bawah matahari terik. Pencapaian seni bina Dubai menjadi bukti bandar yang bercita-cita tinggi dan telah menjadi pusat komersial yang hebat dan sebuah bandar moden. Sekiranya anda melancong ke Dubai, anda tidak boleh lari dari langit bandar

Dengan bangunan tertinggi di dunia (Burj Khalifa pada 828m) sebagai tempat tumpuan ramai, anda juga bangunan lain yang menakjubkan, seperti hotel tertinggi di dunia (JW Marriott Marquis pada 355m) dan bangunan kediaman tertinggi (Menara Puteri pada 413m).

Dubai Frame adalah salah satu tambahan baru di dalam bandar pencakar langit ini dan merupakan kejayaan kejuruteraan luar biasa. Terletak di Zabeel Park Dubai dan di antara Dubai lama dan baru, struktur yang menawan menawarkan pemandangan panorama bandar yang luas dari 150m tinggi. Salah satu ciri yang paling menakjubkan adalah jambatan kaca canggih yang menghubungkan menara menara selari untuk mewujudkan bentuk bingkai gambar.

AKTIVITI MALAM
Pada waktu malam, Dubai kelihatan seperti sebuah bandar yang dipenuhi dengan hiburan untuk setiap lapisan masyarakat. Dari tarian tradisional mereka, dan konsert pantai yang hangat di bawah bintang-bintang.

Anda boleh pergi ke Safari Desert. Pada waktu senja. Di sana akan mengalami pengembaraan dan keseronokan menyusuri padang pasir padang pasir di padang pasir dan pada waktu malam, anda akan menikmati hiburan secara langsung dan makanan yang lazat. Safari gurun di Dubai juga memberi anda peluang untuk belajar tentang tradisi Emirati kerana anda berpakaian tradisional dan menikmati foo Arab, dengan BBQ, falconry, menunggang unta dan sandboarding.

Dubai Creek juga menawarkan pemandangan bandar yang indah di pelayaran sambil menikmati santapan yang indah. Pandu di sepanjang Dubai Creek, talian hidup dan nadi kota, dan buatlah petang anda istimewa dengan pelayaran makan malam yang menakjubkan ini.

NOTA PENTING TENTANG DUBAI
Mata Wang – Dirham (DH)
Languages Spoken – Bahasa Arab
Zon Masa – GMT+4
Kod Panggilan Telefon – ++971

Tempah pakej melancong anda ke Dubai dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu

Travel Consultant

Nadiah

Travel Consultant

Bulan

Travel Consultant

Ilham

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8601 3685
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }
Pakej Terlaris
Dubai Pakej Percutian TempohHarga
Lawatan Dubai 4H3M RM 1,730
Lawatan Dubai 5H4M RM 2,380
Dubai 5H4M RM 3,490