Skip to main content
Pakej Percutian ke Dubai Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Dubai

Bandar Mewah di Tengah-tengah Padang Pasir

  1. Halaman Utama
  2. Middle East
  3. Emiriah Arab Bersatu
  4. Dubai
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

3 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Apabila melihat Dubai pada hari ini, sukar untuk kita bayangkan Dubai pada masa dahulu adalah sebuah perkampungan nelayan. Dari sebuah perkampungan yang berkelompok kecil di tepi Dubai Creek, kini bandar Dubai sudah dikenali ramai sebagai sebuah bandar yang ultra moden dan juga dikenali ramai sebagai tempat percuatian yang sangat mewah. Secara geografinya, kedudukan Dubai memudahakan anda untuk ke destinasi idaman anda. Terletak di persimpangan arah Eropah, Asia dan Afrika, untuk ke destinasi anda besar kemungkimanan akan berjenti di Dubai. Ini telah membuat Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai antara lapangan terbang yang paling sibuk di dunia! Walau bagaimanapun, kini, Dubai bukan lagi tempat persinggahan. Bandar gergasi ini kini sebuah destinasi buat orang ramai yang mahu bercuti. Untuk mereka yang mahukan pelancongan yang unik, dan buat mereka yang mahukan pelancongan yang lain dari lain, selamat datang ke Dubai. 

PERKARA YANG ANDA HARUS LAKUKAN DI DUBAI
Anda boleh mencari apa-apa sahaja di Dubai. Bangunan ppencakar langitnya yang bersinar hinggalah ke padang pasirnya yang lusa, Dubai adalah bandar metroplis yang yang mempunyai pelbagai lapisan masyarakat yang pasti membuat anda kagum. Apabila anda bercuti di Dubai, anda boleh membeli-belah di pusat membeli-belah yang terbesar di dunia, meluncur salji di di dalam kawasan yang tertutup, bersantai di tepi pantai yang indah dan juga berjalan di atas pulau buatan manusia! Untuk lari dari kemewahan pusat bandarnya, anda juga masih boleh berkenalan dengan puak Badwi di sana apabila anda menaiki unta di padang pasirnya yang luas. Ini adalah beberapa aktiviti yang anda boleh lakukan di Dubai:

Seharian Membeli-Belah 
Dubai mempunyai pegalaman membeli-belah yang kontras. Dari tempat membeli-belah tempat terbuka hinggalah ke ousat membeli-belah yang moden dan besar, anda akan pasti pening dengan pelbagai jenis pilihan membeli-belah di Dubai. Dengan kepelbagaian pilihan ini, anda boleh pilih untuk tingkatkan fesyen anda dengan jenama yang terkenal atau mencari pakaian fesyen Arab tradisional di pasaraya bersejarah mereka. 

Bagi mereka yang mencari pakaian penuh warna dan corak, di seberang Dubai Creek di daerah souk utama di Bur Dubai, Tekstil Souk adalah tempat yang wajib dikunjungi. Kapas, satin, sutera dan pakaian buatan khusus boleh didapati di sini. Pelbagai pilihan corak dan warna di kedai-kedai tradisional di sini. Tempat ini juga anda boleh tawar-menawar harga yang berpatutan

Bagi yang mahukan barangan mewah, Dubai juga memberi anda pengalaman membeli-belah yang luar biasa. Terletak di sebelah Burj Khalifa, Dubai Mall adalah pusat membeli-belah terbesar di dunia! Ia berjaya memecahkan rekodnya sendiri pada 2018 dengan menambah sebahagian kawasanya. Dengan lebih daripada 1,200 kedai-kedai yang tersebar di kawasan seluas 50 padang bola sepak, Dubai Mall boleh menghiburkan semua jenis kehendak. Untuk hiburan, Dubai Mall menawarkan taman tema di dalam, gelanggang ais, air terjun yang besar, air pancut luar yang menarik dan Dubai Aquarium dan Zoo Bawah Air.

Pencakar Langit dan Ciptaan Manusia Yang Menakjubkan
Dubai dikenali ramai sebagai sebuah bandar yang dipenuhi dengan pencakar langit dan ciptaan manusai yang hebat. Apabila dilihat dari jauh, Dubai kelihatan bersinar di bawah matahari terik. Pencapaian seni bina Dubai menjadi bukti bandar yang bercita-cita tinggi dan telah menjadi pusat komersial yang hebat dan sebuah bandar moden. Sekiranya anda melancong ke Dubai, anda tidak boleh lari dari langit bandar

Dengan bangunan tertinggi di dunia (Burj Khalifa pada 828m) sebagai tempat tumpuan ramai, anda juga bangunan lain yang menakjubkan, seperti hotel tertinggi di dunia (JW Marriott Marquis pada 355m) dan bangunan kediaman tertinggi (Menara Puteri pada 413m).

Dubai Frame adalah salah satu tambahan baru di dalam bandar pencakar langit ini dan merupakan kejayaan kejuruteraan luar biasa. Terletak di Zabeel Park Dubai dan di antara Dubai lama dan baru, struktur yang menawan menawarkan pemandangan panorama bandar yang luas dari 150m tinggi. Salah satu ciri yang paling menakjubkan adalah jambatan kaca canggih yang menghubungkan menara menara selari untuk mewujudkan bentuk bingkai gambar.

AKTIVITI MALAM
Pada waktu malam, Dubai kelihatan seperti sebuah bandar yang dipenuhi dengan hiburan untuk setiap lapisan masyarakat. Dari tarian tradisional mereka, dan konsert pantai yang hangat di bawah bintang-bintang.

Anda boleh pergi ke Safari Desert. Pada waktu senja. Di sana akan mengalami pengembaraan dan keseronokan menyusuri padang pasir padang pasir di padang pasir dan pada waktu malam, anda akan menikmati hiburan secara langsung dan makanan yang lazat. Safari gurun di Dubai juga memberi anda peluang untuk belajar tentang tradisi Emirati kerana anda berpakaian tradisional dan menikmati foo Arab, dengan BBQ, falconry, menunggang unta dan sandboarding.

Dubai Creek juga menawarkan pemandangan bandar yang indah di pelayaran sambil menikmati santapan yang indah. Pandu di sepanjang Dubai Creek, talian hidup dan nadi kota, dan buatlah petang anda istimewa dengan pelayaran makan malam yang menakjubkan ini.

NOTA PENTING TENTANG DUBAI
Mata Wang – Dirham (DH)
Languages Spoken – Bahasa Arab
Zon Masa – GMT+4
Kod Panggilan Telefon – ++971

Tempah pakej melancong anda ke Dubai dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Nadiah - Tripfez Travel
Nadiah
Travel Consultant
Bulan - Tripfez Travel
Bulan
Travel Consultant
Ilham - Tripfez Travel
Ilham
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

FAQ

Adakah perlu visa ke Dubai

Ya, warga negara Malaysia memerlukan visa untuk melawat Dubai atau mana-mana bahagian UAE. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat visa anda semasa ketibaan di Dubai secara percuma untuk selama 30 hari. Oleh itu, tidak perlu memohon visa sebelum anda tiba di UAE. Jangan lupa membawa pasport anda.

Apakah mata wang yang digunakan di Dubai?

Di Dubai, anda akan menggunakan Dhiram atau DH sebagai mata wang.

Apakah bulan yang terbaik untuk melawat Dubai

Terletak di tengah-tengah padang pasir, perbezaan musim di Dubai adalah musim panas dan kering. Namun begitu, bulan yang terbaik untuk melawat Dubia adalah November hingga Mac untuk melihat langit biru terang dan cuaca yang sesuai untuk bermain di pantai. Apatah lagi, Festival Membeli-Belah Dubai juga diadakan pada Januari-Februari.

Apakah cara terbaik untuk bergerak di Dubai?

Dubai Metro adalah cara paling murah dan paling mudah untuk mendapatkan sekitar Dubai. Dubai Metro tidak seperti banyak di seluruh dunia kerana treknya berada di atas tanah, memberikan penumpang dengan pemandangan indah Dubai. Teksi juga adalah pilihan untuk anda kerana tidak ada kekurangan teksi yang boleh dipanggil.

Adakah selamat untuk melancong ke Dubai?

Dubai adalah sangat selamat untuk anda melancong. Bukan untuk mengatakan jenayah tidak wujud langsung. Berhati-hati dengan penipu dan mengawasi persekitaran anda. Tetapi secara amnya, Dubai adalah selamat untuk anda pergi.

Apakah jenis palam yang digunakan di Dubai?

Bagi rakyat Malaysia, kita tidak perlu risau. Dubai menggunakan jenis palam yang sama yang kami gunakan di Malaysia. Dubai menggunakan jenis G, iaitu plag yang mempunyai tiga pin segi empat tepat. Dubai beroperasi pada voltan bekalan 230V dan 50Hz.

Bolehkah saya melancong ke Dubai dengan hanya bertutur bahasa Inggeris?

Walaupun bahasa Arab adalah bahasa rasmi UAE, bahasa Inggeris adalah bahasa yang paling banyak digunakan di Dubai. Bahasa Inggeris digunakan dalam semua hotel, pengangkutan awam, teksi, kedai, mal, dll.

Pakej Terlaris

Dubai Pakej Percutian TempohHarga
Lawatan Dubai 5H4M Hubungi Kami
Lawatan Dubai 6H5M Hubungi Kami
Dubai 5H4M Hubungi Kami