Skip to main content
Pakej Percutian ke Bandar Ho Chi Minh Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Bandar Ho Chi Minh

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Vietnam
  4. Bandar Ho Chi Minh
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

7 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Ho Chi Minh City (HCMC) di mana anda boleh lihat sisi kesibukan Vietnam. Ini telah membawa bandar ini ke mata dunia dengan kehiupan sibuk di dalam populasi penduduknya yang padat. Walaupun di dalam keadaan kelam-kabut, kota menjadi lokasi tumpuan buat penduduk Vietnam untuk mencari rezeki dan juga buat pelancong yang mencari bandar yang sesuai dengan gaya hidup yang pantas di Asia, untuk melancong. Berjalan-jalan melalui lorong-lorong yang berpanjangan, anda akan nampak kuil purba yang tersorok sebelum mencari kedai-kedai berjenama bergaya di bawah pencakar langit abad ke-21 yang rapi. Bangunan-bangunan tradisional pada satu generasi dahulu menyaksikan sebuah bandar di dalam transformasi ke bandar yang lebih moden. Tetapi kini keindahan sebenar bekas koloni bandar bekas Saigon adalah penggabungan dua dunia yang berbeza untuk menjadi satu bandar yang menarik.

Mari kita mulakan perjalanan ke Cu Chi Tunnels yang pernah menjadi terowong penyambung (tidak disarankan untuk mereka yang mempunyai 'Claustrophobia'). Muzium Peninggalan Perang adalah muzium yang didedikasikan untuk Perang Vietnam dan Perang Indochina yang pertama. Semasa Katedral Notre Dame Saigon adalah Basilika Katedral Our Lady of the Immaculate yang dibina antara 1877 dan 1883.

Notre Dame Cathedral of Saigon adalah Basilika Katedral Our Lady of The Immaculate Conception yang dibina antara 1877 dan 1883. Sementara Muzium Seni Halus Hồ Chí Minh adalah sebuah muzium yang diilhamkan oleh perang, gabungan seni moden dan kepingan sejarah.

Lawati sejarah Kota Saigon Vietnam semasa penjajahan Perancis. Biarkan hantu kehidupan masa lalu menghantui anda semasa anda mengembara di sekitar bandar ini. Jika anda seorang peminat popiah Vietnam, anda perlu meletakkan kaki anda di Ho Chi Minh dan meneroka tanah yang indah ini dan menjejaki kembali sejarah.

Berangkatlah ke surga membeli-belah di Pasar Ben Thanh dan berbelanja besar untuk tekstil, kerajinan, buah-buahan dan kacang-kacangan lokal! Mie dan sup adalah hidangan biasa yang dihidangkan oleh Vietnam dan salah satu hidangan paling sihat yang dimakan oleh ramai. Pelbagai sup dan masakan panas dihidangkan semasa sarapan, makan tengah hari atau makan malam. Ia boleh menjadi ayam, daging lembu atau daging babi yang dihidangkan dalam semangkuk sup dengan nasi atau bihun lutsinar.

Ingin mencuba sesuatu yang berbeza? Berangkat kerana kita menuju ke Mekong Delta untuk menikmati pelayaran hari sambil meneroka permata tradisional 'Ho Chi Minh' pada siang hari. Para pelancong dapat menyaksikan dengan mata mereka sendiri pada kraftangan tempatan yang dihasilkan oleh penduduk kampung di atas bot kayu. Selain itu, anda boleh mengambil pelayaran hari di Sungai Mekong dan melalui pasaran terapung, kuil, struktur penjajah dan banyak lagi. Jangan lupa untuk menempah tiket percutian anda ke bandar Ho Chi Minh, kota keajaiban dan budaya.

Tempah pakej melancong anda ke Bandar Ho Chi Minh dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Nadiah - Tripfez Travel
Nadiah
Travel Consultant
Faisul - Tripfez Travel
Faisul
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

FAQ

Bilakah masa terbaik untuk melawat Ho Chi Minh?

Iklim Kota Ho Chi Minh dibahagikan kepada dua musim: hujan dan kering. Adalah lebih baik untuk mengelakkan musim hujan kerana jalan-jalan sentiasa kotor dan melekit sepanjang tempoh itu. Oleh itu, kering adalah masa terbaik untuk berjalan di bandar Vietnam ini. Musim kering berlangsung dari awal bulan Disember hingga akhir bulan April.

Patutkah saya guna aplikasi e-hailing di Ho Chi Minh?

Wajib! Memandu dengan sendiri diri di Ho Chi Minh sangat stres. Lebih baik untuk memuat turun aplikasi e-hailing apabila anda berada di sana. Ia juga lebih murah ketika membuat anda dari satu tempat ke tempat yang lain. Muat turun aplikasi e-hailing seperti Grab, GoViet, Malinh dan banyak lagi.

Adakah selamat untuk melancong ke Ho Chi Minh?

Ho Chi Minh adalah bandar yang selamat untuk anda melancong. Selain dari kecurian dan scammers, pelancong tidak perlu takut keselamatan mereka di Ho Chi Minh. Tetapi anda harus sentiasa berjaga-jaga dan menyimpan barangan berharga di mana sahaja anda pergi,

Adakah selamat untuk saya minum air paip di Ho Chi Minh?

Jangan minum air paip apabila anda berada di Ho Chi Minh. Rebus air terlebih dahulu sebelum meminumnya. Atau lebih baik lagi, minum air botol untuk berada di tempat yang selamat.

Bolehkah saya melancong ke Ho Chi Minh dengan hanya bertutur dalam bahasa Inggeris?

Terdapat ramai orang yang fasih berbahasa Inggeris di Ho Chi Minh. Walaupun ia bukan bahasa ibunda, namum cukup untuk membantu  anda dengan pejalanan anda di sana.

Pakej Terlaris

Bandar Ho Chi Minh Pakej Percutian TempohHarga
Ho Chi Minh X Terowong Cu Chi X My Tho (Beli 3 Percuma 1) 4H3M Hubungi Kami
Ho Chi Minh 4H3M Hubungi Kami
Ho Chi Minh X Mui Ne (Beli 3 Percuma 1) 4H3M Hubungi Kami
Ho Chi Minh X My Tho (Beli 3 Percuma 1) 3H2M Hubungi Kami
Ho Chi Minh ‘Fly & Shop’ 4H3M Hubungi Kami