Skip to main content
Pakej Percutian ke Kuching Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Kuching

Rumah Bujang Senang

  1. Halaman Utama
  2. Domestik
  3. Kuching
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

3 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Selamat datang ke rumah 'Bujang Senang', sebuah legenda yang ditakuti ramai di Malaysia terutamanya di Borneo. Selain itu, budaya dan sejarah bandar ini yang tidak akan mengecewakan pelancong yang datang ke sini untuk menerokai bandar Kuching ini. Dari hutan ke lautan, terletak di antara Pelabuhan Asia dan Borneo, destinasi ini antara yang wajib anda kunjungi!

Jika anda berpeluang, kunjungi 'Rumah Panjang' yang telah menjadi identiti perpaduan kaum di Sarawak. Terdapat juga burung kenyalang yang berterbangan di hutan. Makanan yang unik yang tidak akan anda dijumpai pasti membuatkan anda terigau. Jangan lupa untuk singgah sebentar ke Fort Margherita, Muzium Sarawak, Waterfront Promenade, atau anda boleh merasai Sarawak Laksa yang enak! 

Jadi sebahagian dari Sarawak dengan mempelajari suku kaum Borneo di Kampung Budaya Sarawak untuk meneroka budaya Sawarak termasuk Iban, Melanau, Penan, Cina, Bidayuh dan banyak lagi! Atau anda boleh menikmati bunyi 'Sape' di Rainforest World Music Festival yang melibatkan persembahan kebudayaan, makanan tempatan, konsert, paparan kraftangan tempatan dan sebagainya yang biasanya berlaku pada bulan Julai atau Ogos.

'Satukan jiwa' dengan alam semula jadi dengan melawat pusat pemulihan orangutan untuk menyemai kasih sayang dan menjaga mereka. Makhluk-makhluk yang comel ini menanti anda pada pukul 9.00 pagi dan 3.00 petang untuk memberi makan kepada mereka. Selain itu, anda boleh datang dan melawat monyet proboscis di Bako National Park yang mempunyai perut periuk merah dan hidung berbentuk panjang. Sarawak, sebuah tempat yang penuh dengan budaya yang hebat yang perlu anda masukkan ke dalam senarai anda!  

Tempah pakej melancong anda ke Kuching dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Haire - Tripfez Travel
Haire
Travel Consultant
Syamil - Tripfez Travel
Syamil
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

Pakej Terlaris

Kuching Pakej Percutian TempohHarga
Kembara Kuching 5H4M Hubungi Kami
Lawatan Kebudayaan Kuching 3H2M Hubungi Kami
Pakej Beli-Belah Kuching 3H2M Hubungi Kami