Skip to main content
Pakej Percutian ke Thailand Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Thailand

Amazing Thailand. Ia bermula di sini.

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Thailand
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
[[ displayedDestinations ]]
Semua Bandar
[[ filterListShowMoreDestination ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

13 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Daripada keindahan pantai tropika yang mendamaikan sehinggalah kuil-kuil terkenal yang memaparkan figura-figura Buddha – Thailand menjanjikan pengalaman yang indah dan mengujakan buat mereka yang berkunjung ke sini. Thailand menjanjikan pengalaman yang tidak boleh dilupakan, merasai pengalaman menerokai keindahan Phi Phi Island, Phuket, Patong dan banyak lagi lokasi menarik lain yang semestinya akan mengujakan anda yang pertama kali berkunjung ke sini.

Membeli-belah di beberapa lokasi terkenal di sini, mencuba pelbagai jenis masakan ikonik yang menjadi lambang kemegahan Thailand; Tom Yam Goong, Som Tum dan banyak lagi hidangan menyelerakan lain yang akan membuatkan anda terigau-igau. Tempah Pakej Percutian ke Thailand sekarang! Jom bercuti ke Thailand.

Tempah pakej melancong anda ke Thailand dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Farhana - Tripfez Travel
Farhana
Travel Consultant
Nadiah - Tripfez Travel
Nadiah
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

FAQ

Adakah selamat untuk anda melancong ke Thailand

Thailand adalah sebuah negara yang selamat untuk anda melancong. Namun, untuk mana-mana negara sekalipun, anda disarankan untuk berwaspada dengan persekitaran anda dan sentiasa simpan barang yang penting di tempat yang selamat

Adakah selamat untuk minum air paip di Thailand?

Kami tidak sarankan anda untuk meminum air paip di Thailand. Air yang telah direbus, air yang sudah di tapis dan air botol adalah selamat untuk diminum. 

Apakah masa yang terbaik untuk melawat Thailand

Bergantung kepada minat perjalanan anda, masa terbaik untuk melawat Thailand akan berbeza. Walaupun iklim berbeza di seluruh Thailand, anda boleh melawat sepanjang tahun. Bulan-bulan terbaik ialah Disember, Januari dan Februari untuk cuaca yang nyaman dan kering. November, untuk pantai pantai barat yang indah, atau Jun, untuk lari dari pelancong yang ramai dan melihat kebudayaan Thailand tanpa cuaca menjadi penghalang. Kebanyakan Thailand mengalami musim hujan dari bulan Julai hingga Oktober

Apakah mata wang yang digunakan di Thailand?

Mata yang yang digunakan di Thailand adalah Thai Baht (TBH). Anda juga boleh membayar menggunakan kredit kad anda atau debit kad anda di sana. Tapi kami sarankan anda untuk mempunyai wang Baht di dalam dompet untuk mencari hadiah cendera hati atau mencari makanan di pasar malam mereka.

Apakah cara terbaik untuk bergerak di dalam Thailand

Sekiranya anda merancang untuk melihat Thailand secara keseluruhan, kami menyaran untuk menaiki penerbangan, kerana terdapat banyak syarikat penerbangan murah, dan ia akan menjimatkan masa perjalanan anda. Anda juga boleh menggunakan kereta api, bas, atau feri (jika anda pergi dari ke pulau misalnya).

Untuk perjalanan di dalam bandar, anda boleh menaiki teksi atau tuk tuk (kereta roda tiga bermotor yang terkenal di sana), tetapi anda perlu berhati-hati untuk memastikan anda tidak ditipu. Langkah terbaik adalah dengan mencari sendiri laluan sebelum memberitahu pemandu ke mana yang anda mahu pergi. Dan jika anda lebih memilih teksi, cari yang hanya menggunakan meter.

Haruskah anda memberi tip di Thailand?

Tipping TIDAK wajib di Thailand. Dan walaupun bukan keperluan, untuk memberi tip kepada sesiapa, ganjaran kecil untuk perkhidmatan hebat juga dihargai. Tipping juga menjadi lebih dan lebih biasa di sebagai pelancong dan sentiasa dihargai. Sekiranya anda ingin memberi tip, kami mencadangkan meninggalkan kira-kira 10% daripada bil. Tapi jika anda melancong bersama Tripfez, tip sudah termasuk di dalam pembayaran anda. Anda selamat di situ.

Adakah melancong ke Thailand mahal?

Thailand tidak dianggap sebagai destinasi mahal. Anda masih boleh menikmati makanan yang lazat dan tempat-tempat menarik mereka walaupun melancong dalam keadaan bersederhana. Sudah tentu anda boleh membelanjakan wang yang banyak di Thailand tetapi juga mereka yang mencari kemewahan akan merasai harga di Thailand berpatutan.

Pakej Terlaris

Thailand Pakej Percutian TempohHarga
Bangkok x Pattaya 5H4M Hubungi Kami
Terokai Bangkok (Free & Easy) 3H2M Hubungi Kami
Romantika Bulan Madu Krabi 5H4M Hubungi Kami
Berbulan madu di Krabi 4H3M Hubungi Kami
Percutian Romantis Krabi 5H4M Hubungi Kami