Skip to main content
Pakej Percutian ke Hanoi Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Hanoi

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Vietnam
  4. Hanoi
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

7 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Hanoi adalah ibu negara Vietnam yang boleh ditemui di sebelah utara Vietnam dan merupakan salah satu tempat pelancongan yang terkenal di negara ini. Ini kerana, bandaraya yang menarik ini menawarkan senibina Perancis-kolonial, pilihan makanan yang pelbagai dan penuh dengan keunikan yang menjadikan bandar Hanoi sebagai bandar popular untuk pelancong datang dan berkunjung.

Semasa anda bersiar-siar di Hanoi, anda akan sedar puluh, malah ratusan moto skuter yang melintasi jalan-jalan dan yangn membunyikan hon mereka untuk mencapai destinasi masing-masing. Setelah anda biasa dengan situasi hari-biru ini, melalui lorong-lorong sempit di Hanoi dan jalan-jalan yang dipenuhi dengan pokok, anda pasti akan menjumpai perkara-perkara yang tersembunyi yang anda rasa hanya Hanoi boleh berikan.

Bandar yang sangat bersejarah (yang telah mencapai mileniumnya pada tahun 2010) ini adalah di mana anda dapat melihat peninggalan zaman zaman penjajahan dahulu di Hanoi. Untuk mengalami sendiri sejarah Hanoi, kami nasihatkan anda untuk berjalan kaki. Anda akan melalui lorong-lorong yang rumit dan kagum akan seni bina yang masih kekal semasa penguasaan Cina dan penjajahan Perancis. Daerah yang paling terkenal dan penting di Hanoi ialah Daerah Ba Dinh (French Quarter) di mana pejabat-pejabat kerajaan terletak dan Daerah Hoan Kiem (Old Quarter) yang dianggap pusat perniagaan bandar dan destinasi pelancongan utama. Pada siang hari, anda boleh melawat Mausoleum Ho Chi Minh, Kuil Kesusasteraan, Opera House Hanoi atau melihat Katedral St. Joseph untuk melihat seni bina neo-gothiknya

Anda berkemungkinan besar akan menghabiskan sebahagian besar masa anda di Old Quarter. Di sini adalah di mana anda boleh jumpa banyak kafe, restoran, hotel, pasar, penjual makanan jalanan (Hanoi juga merupakan salah satu tempat terbaik untuk melawat di Vietnam untuk makan dalam mangkuk seperti pho, bun cha, atau murah bahn mi dari penjual makanan di hampir setiap sudut jalan). Old Quarter adalah lokasi tumpuan buat orang tempatan dan juga pelancong di bandar ini. Oleh kerana itu, anda boleh "melihat" Hanoi dalam 1 atau 2 hari sebelum bergerak ke kawasan lain di Vietnam.

Sebagai ibu kota Vietnam, para backpacker dan pengembara sama-sama melawat Hanoi selama beberapa hari sebelum berpindah ke bahagian lain di negara Vietnam. Hanoi adalah lokasi yang sempurna bagi mereka yang merancang menuju ke Ha Long Bay atau Lembah Sapa. Pendek kata, Hanoi menawarkan beberapa perkara menarik untuk anda melihat sebelum menjelajah Vietnam sepanjang. Ia boleh membuat anda sibuk selama beberapa hari dan, terima kasih kepada harga yang murah, bagus untuk pelancong dan backpackers.

Tempah pakej melancong anda ke Hanoi dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Nash - Tripfez Travel
Nash
Travel Consultant
Farhana - Tripfez Travel
Farhana
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

FAQ

Adakah penerbangan terus ke Hanoi?

Ya. Terdapat banyak penerbangan yang boleh terbang terus ke Hanoi. Kebanyakan pelancong memulakan perjalanan Vietnam mereka dari sana dan bergerak ke selatan.

Berapa lamakah patut saya lawat Hanoi?

Walaupun ia adalah ibukota Vietnam, size Hanoi adalah agak kecil. Anda boleh meneroka sebahagian besar Hanoi dan terutamanya Old Quarter mereka dalam 2-3 hari

Di mana saya boleh cari makanan halal di Hanoi

Terdapat banyak gerai dan restoran yang menyediakan makanan halal di Hanoi. Caranya ialah untuk mencari masjid berdekatan (seperti Masjid Al-Noor) di mana anda boleh mencari makanan halal. Anda boleh menemui tempat halal untuk makan seperti Zaynab Restaurant berhampiran Al-Noor Mosque.

Bagaimana saya mahu bergerak di sekitar Hanoi?

Vietnam adalah negara yang dipenuhi motosikal. Jadi kami menasihatkan anda untuk menunggang Grab Bike. Aplikasi mudah ini boleh membawa anda sekitar Hanoi murah juga.

Apakah kawasan menarik di luar Hanoi?

Kami akan menasihati anda untuk menghabiskan sehari atau menginap selama dua di Sapa Valley dan Halong Bay. Kedua-dua lokasi terkenal ini hanya beberapa jam dari Hanoi. 

Pakej Terlaris

Hanoi Pakej Percutian TempohHarga
Hanoi & Glory Legend Cruise 5H4M Hubungi Kami
Sapa Valley X Hanoi & Glory Legend Cruise 6H5M Hubungi Kami
Sapa Valley X Hanoi X Halong Bay (Beli 3 Percuma 1) 6H5M Hubungi Kami
Hanoi X Halong Bay 5H4M Hubungi Kami
Lawatan Hanoi & Halong Bay (Beli 3 Percuma 1) 4H3M Hubungi Kami