Skip to main content
Tripfez masih beroperasi seperti biasa. WhatsApp kami di +60 16-309 3685 atau e-mel di hello@tripfez.com.
Kami telah menghubungi semua pelanggan pakej percutian daripada Tripfez antara Mac hingga Mei 2020. Hubungi kami jika anda belum menerima maklumat dari kami. [Latest Updates]
Pakej Percutian ke Indonesia Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Indonesia

Destinasi Idaman Pengembara Muslim

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Indonesia
  • Termasuk Tiket Penerbangan
  • Tidak Termasuk Tiket Penerbangan
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
[[ displayedDestinations ]]
Semua Bandar
[[ filterListShowMoreDestination ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

45 Keputusan[[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Dikenali sebagai negara paling padat keempat di dunia, Indonesia merupakan negara yang sangat luas sehingga ke Laut Jawa dengan rantaian lebih dari 17,000 pulau di bawah satu bumbung. Untuk memberikan anda sedikit gambaran, keluasan Indonesia dari Selat Melaka, bersebelahan dengan Malaysia dan kepulauannya melebar ke Laut Timor yang bersempadan dengannya ke perairan Australia. Sebagai negara penduduk Islam terbesar di dunia, tidak hairanlah Indonesia telah menjadi destinasi pelancongan terkenal bagi umat Islam.

 

Selain keluasan negaranya, Indonesia juga amat mempesonakan dengan beberapa landskap yang paling menakjubkan, hidupan liar yang aneh, pantai yang indah dengan pesisir pantai, budaya dan sejarah yang unik di setiap sudut. Indonesia juga telah menarik mereka yang mencari pengembaraan, penggemar sejarah dan mereka yang ingin mempelajari susur galur keindahan bumi Indonesia.

 

Destinasi Anda Perlu Kunjungi Di Indonesia

Keindahan Indonesia juga boleh menjadi pujian mahupun kutukan bagi pelancong. Dengan beribu-ribu kepulauan untuk dipilih, anda pasti rambang mata untuk membuat pilihan destinasi percutian anda. Kecantikkan sebenar Indonesia adalah terletak di kebanyakannya ‘permata’ yang belum ditemui yang menimbulkan sifat ingin tahu yang menarik bagi mereka yang ingin melangkah jauh dari keadaan biasa. Berikut adalah beberapa destinasi teratas yang perlu dipertimbangkan untuk percutian ke Indonesia anda.

 

Kecantikkan Semulajadi Yang Terbaik

 

Green Canyon: Terletak di Kampung Kertayasa, di Daerah Jawa Barat, Green Canyon adalah di mana anda boleh lawati melalui dua jurang yang dipenuhi mossed mengalir Sungai Cijulang yang berwarna hijau. Apabila sinar matahari meresap melalui hutan tebal dan bersinar di sungai yang berwarna hijau, ia menghasilkan pemandangan yang sangat indah. Tunggangan bot, lompatan tebing, sungai dan keindahan semulajadi yang menakjubkan pasti buat anda tertawan.

 

Air Terjun Madakaripura: Di sisi lain, di Jawa Timur, di mana anda dapat menemui salah satu air terjun tertinggi di Indonesia dan boleh dikatakan, salah satu air terjun yang paling indah di dunia. Terletak tidak jauh dari Gunung Bromo di daerah Lombang, air terjun yang mengagumkan terhempas di bawah 200m dari atas ke dalam air berwarna biru terang di dasar. Menggabungkan bunyi air yang terjun dan kehijauan di sekitar Air Terjun Madakaripura, dengan sinar matahari dan suasana hutan, air terjun ini mesti dikunjungi ketika anda berada di Jawa Timur.  

 

Kesempurnaan Kepulauan yang Terpelihara

 

Raja Ampat: Terletak di sekitar 1,500 pulau Raja Ampat akan membuat anda ingin melompat terus dari pesawat ke dalam lautan biru. Terletak tepat di tengah-tengah Segitiga Karang (sistem terumbu karang yang paling penting di dunia) di Provinsi Papua Barat, Raja Ampat adalah impian penyelam kerana terdapat pelbagai spesies hidupan laut dunia yang unik di satu tempat! Pandangan dari puncak bukit pula di mana anda akan dapat melihat kekuasaan ciptaan Yang Maha Agung.

 

Nusa Penida: Berbeza dengan Raja Ampat, terdapat hanya 3 pulau yang membentuk Kepulauan Nusa (Lembongan, Ceningan, dan Penida). Saling melengkapi satu sama yang lain, ia merupakan kepulauan yang patut anda kumjungi. Landskap yang memukau yang menghadap ke Lautan Hindi biru adalah sesuatu yang perlu dilihat dan juga sebab mengapa ia menjadi destinasi pelancongan yang semakin meningkat naik di Indonesia. Di Nusa Penida, anda boleh berjalan di sempit Kelingking (T-Rex) dan mengabadikan kenangan anda dengan mengambil beberapa keping gambar untuk disimpan mahupun dimuatnaik kedalam akaun media sosial anda.

 

Gunung Berapi dalam Pelbagai Bentuk

 

Gunung Berapi Kawah Ijen: Gunung berapi ini dapat dijumpai di gunung berapi komposit yang terletak di sempadan antara Kabupaten Banyuwangi dan Kabupaten Bondowoso Jawa Timur. Terdapat dua fenomena luar biasa yang berlaku di sini. Kedua-duanya berwarna biru. Salah satu kebakaran yang sedang dipancarkan adalah api biru elektrik yang terang (Nota: Anda dapat melihatnya lebih jelas pada waktu malam). Yang kedua, tasik vulkanik adalah biru pirus kerana tahap keasidannya yang sangat tinggi. Destinasi ke Gunung Berapi Kawah Ijen haruslah dimasukkan ke dalam senarai destinasi pelancongan anda.

 

Gunung Berapi Kelimutu: Gunung berapi ini adalah permata mahkota Taman Negara Kelimutu di Flores. Daya tarikan utama di gunung berapi ini adalah tasik volkanik yang mempunyai tiga warna di puncak gunung ini. Pelancong datang ke sini untuk melihat warna warna tasik secara dramatik dan tidak dapat diduga sama ada biru atau hijau mahupun merah atau hitam. 

 

Masa Terbaik untuk Melawat Indonesia

Cuaca di Indonesia tidak boleh diramalkan. Walaupun hanya terdapat dua musim di Indonesia (musim kering dan musim tengkujuh), anda mungkin mengalami hari yang panas dan cerah pada waktu pagi dan melihat hujan turun pada waktu petang. Rancang pakej percutian Indonesia anda dengan bijak agar anda lebih menikmati momen indah di sini.

 

Musim kering di Indonesia menjangkau dari Mei hingga September dan ini adalah masa yang paling popular untuk melawat Indonesia. Musim hujan adalah antara Oktober dan April, dengan hujan lebat menitis dibumi Indonesia. Terdapat beberapa pengecualian seperti Sulawesi Utara mengalami hujan pada bulan Jun & Julai. Suhu kekal sepanjang tahun dengan purata 28 ° C di seluruh rantau ini.

 

Perkara-perkara Penting Mengenai Indonesia

Mata Wang - Rupiah Indonesia (IDR)

Ibu Negara - Jakarta

Bahasa Pertuturan - Bahasa Indonesia

Zon Waktu - Indonesia Timur (GMT + 9)

10:28 am Central Indonesia (GMT + 8)

Kod Panggilan - +62

Tempah pakej melancong anda ke Indonesia dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu

Travel Consultant

Olivia

Travel Consultant

Afiq

Travel Consultant

Zawen

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8601 3685
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }
Pakej Terlaris
Indonesia Pakej Percutian TempohHarga
Pengalaman Bali Sebenar 2020 5H4M RM 989
Lawatan Bali & Nusa Penida 2020 5H4M RM 1,139
Belanja Bandung 3H2M RM 649
Pekanbaru 3H2M RM 689
Medan X Danau Toba 4H3M RM 719