Skip to main content
Pakej Percutian ke Yogyakarta Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Yogyakarta

Pusat kesenian dan kebudayaan Jawa

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Indonesia
  4. Yogyakarta

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

0 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Yogyakarta adalah ibarat 'jantung' Indonesia dengan kecantikkan alam semulajadi yang mengagumkan. Jangan lepaskan peluang untuk memanjat kuil Borobudur temple and watch the sunrise, or visit some of the 240 temples built in dedication to the three Hindu deities, Brahma, Vishnu and Shiva in Prambanan.

Walaupun namanya hampir sama, jarak Yogyakarta ke ibukota Indonesia, Jakarta, adalah 5600km. Dan jika Jakarta bandar industri yang memacu Indonesia ke hadapan, Yogyakarta adalah jiwa rohaninya. Yogyakarta (disebut sebagai 'Jogjakarta' atau 'Jogja', untuk pendek) adalah sebuah kota yang amat berbeza dengan Jakarta. Dikelilingi dengan kehijauan yang indah di sekeliling dan juga pegangan budaya yang kuat. Di sini, anda boleh menemui bahasa dan budaya Jawa yang murni. Berbeza dengan haru-biru Jakarta atau Bali, Yogyakarta lebih bertenang. Sopan di dalam ucapanya dan semangat di dalam budayanya.

Di Yogyakarta, anda boleh melawat beberapa tapak arkeologi yang penting dan indah di Indonesia - Borobudur dan Prambanan. Kompleks kuil ini dibina pada abad ke-8 dan ke-9. Oleh kerana kuil-kuil dibuka pada pukul 6 pagi, adalah dinasihatkan supaya anda di sana pada waktu subuh untuk mengelakkan pelancong yang ramai dan menikmati keindahan kawasanya sambil melihat matahari terbit. Untuk menghormati budaya dan kepercayaan Yogyakarta, anda dinasihatkan untuk berpakaian sederhana dan longgar jika anda mengunjungi mana-mana tapak suci mereka. Selain tapak suci Yogyakarta, anda juga boleh melawat keindahan alam semula jadi Yogyakarta. Berjalan di hilir air terjun Kedung Kandang yang memisahkan sawah padi yang luas (Tip penting: Jangan melawat semasa musim kemarau kerana tiada ada air yang mengalir). Anda juga boleh mengambil gambar dengan gubahan struktur menarik yang diperbuat dari ranting-ranting yang melatar belakangkan guung-ganang di Pinus Pengger. Bagi yang mahukan aktiviti ekstrem, anda boleh menaiki gondola kuno di menyeberangi ombak di Pantai Timang. Pada waktu malam, berjalan-jalan untuk menikmati susasan riuh Yogyakarta di jalan Malioboro.

Masa terbaik untuk melawat Yogyakarta adalah semasa musim kemarau (melainkan jika anda berada di sana hanya untuk mendaki di sepanjang air terjun Kedung Kandang). Untuk mengelakkan hujan merosakan jadual perjalanan anda di Yogyakarta, bulan April hingga Oktober adalah bulan-bulan yang boleh amat sesuai untuk anda melawat sini. Jogja juga menawarkan beberapa masakan yang lazat. Cari makanan seperti Bu Tumini Ayam Ayam, Dapur Gudeg dan juga Ais Krim Es Nardi untuk pencuci mulut. Yogyakarta amat selamat untuk anda kunjungi. Namun tetapi, seperti di mana-mana negara anda lawat, ambil langkah berjaga-jaga di mana sahaja anda pergi. Oleh kerana majoriti orang di Yogyakarta adalah Muslim, berpakaian sederhana dan cuba memakai batik untuk bergaul dengan penduduk setempat. Anda pasti kelihatan lebih ramah untuk di bantu! Yogyakarta seharusnnya anda lawat. Sebuah kota rahsia dan permata tersembunyi menanti anda.

Tempah pakej melancong anda ke Yogyakarta dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Nadiah - Tripfez Travel
Nadiah
Travel Consultant
Aizat - Tripfez Travel
Aizat
Travel Consultant
Zawen - Tripfez Travel
Zawen
Travel Consultant
Tonton Video

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }