Skip to main content
Pakej Percutian ke Kota Kinabalu Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Kota Kinabalu

Syurga Kepelbagaian

  1. Halaman Utama
  2. Domestik
  3. Kota Kinabalu
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

4 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Sekiranya anda mencari destinasi percutian di dalam bandar yang selesa yang mempunyai aspek ketenangan di mana jua anda berada, Kota Kinabalu sudah pastinya destinasi untuk anda. Kota Kinabalu adalah ibu kota negeri Sabah yang terletak di pulau Borneo. Selama bertahun-tahun lamanya, Kota Kinabalu telah mempersona pelbagai jenis pelancong kerana jaraknya yang dekat dengan pulau-pulau tropika, hutan hujan rimba yang tebal dan Gunung Kinabalu (yang berjarak hanya 50km dari kota itu sendiri).Di kenali juga sebagai KK oleh orang tempatan, anda boleh menemui Kota Kinabalu di bahagian barat Sabah. KK adalah bandar terbesar di negeri ini di Sabah dan merupakan pintu masuk utama ke pulau Borneo (anda boleh baca tentang pantai-pantai di Sabah di bawah juga).

Siang hari anda boleh menelusuri sungai menaiki pelayaran bot melalui Klias Wetlands. Hanya satu setengah jam di luar Kota Kinabalu, anda dapat menaiki bot yang melalui Hutan Simpan Klias Wetland Mangrove. Semasa menaiki bot ini, anda akan dapat melihat pelbagai jenis hidupan liar yang berada di tebing sungai untuk berenang dan minum. Salah satu hidupan liar yang terkenal di sini adalah termasuk monyet proboscis langka yang mendiami sungai dan anak sungai di tanah lembap. Spesis monyet ini  proboscis ini banyak berada di sini di Klias sehingga anda akan melihat banyak kumpulan semasa pelayaran kapal anda.

Dari hutan berlukar, anda juga akan ke perairan biru Kota Kinabalu. Anda juga boleh melawat pulau-pulau yang indah. Ini juga adalah salah satu aktiviti yang popular. Taman Negara Tunku Abdul Rahman semestinya wajib dikunjungi semasa anda berkunjung ke Kota Kinabalu. Terletak di pinggir pantai Kota Kinabalu di Sabah (Borneo), ia terdiri daripada lima pulau yang menakjubkan; Gaya, Manukan, Sapi, Sulug dan Mamutik. Memandangkan pulau-pulau ini hanya berjarak perjalanan singkat menaiki bot dari Kota Kinabalu, aktiviti ini sangat popular bagi mereka yang mencari aktiviti yang mahu seharian untuk melawat dan menikmati pemandangan perairan Sabah yang indah di Kota Kinabalu. Terdapat juga beberapa pusat peranginan yang berada di pulau-pulau itu jika anda mahu bermalam di sana.

Setelah anda berada di Kota Kinabalu (KK), anda akan merasai keindahan bandar ini dengan segera. Penduduk tempatan sangat ramah, menyaksikan matahari terbenam dari pelabuhan sangat luar biasa, dan bahkan makanan jalanan ke restoran mewah sangat memuaskan. Di tambah pula dengan beberapa pusat membeli-belah baharu yang mewah dan pasar yang penuh dengan makanan laut dan hasil tangkapan yang segar, Kota Kinabalu adalah sebuah bandar yang semakin moden, namun ketenangannya masih dikekalkan dengan daya tarikan lama dan sejarahnya yang masih hidup.

Tempah pakej melancong anda ke Kota Kinabalu dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Haire - Tripfez Travel
Haire
Travel Consultant
Aizat - Tripfez Travel
Aizat
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

Pakej Terlaris

Kota Kinabalu Pakej Percutian TempohHarga
Syoknya KK & Kundasang 4H3M Hubungi Kami
Funtastik KK & Kundasang 4H3M Hubungi Kami
Percutian Golf Sabah 4H3M Hubungi Kami
Percutian Golf di Sabah 5H4M Hubungi Kami