Skip to main content
Pakej Percutian ke Jakarta Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Jakarta

Sebuah bandar megapolitan yang dinamik

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Indonesia
  4. Jakarta

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

0 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Jakarta adalah bandar yang haru-biru. Lebuh raya yang dipenuhi kenderaan pada siang hari dan kehidupan malam yang meriah. Kehidupan di sini amat laju dan juga semangat untuk mecari rezeki yang lebih. Dengan daya tarikan pekerjaan dan kehidupan yang lebih baik, penduduk Jakarta kini mempunyai 10 juta orang penduduk di sini. Menjadikannya bandar terpadat di Asia Tenggara. Walaupun Jakarta tidak bersemangat, ia masih menawarkan banyak seni visual, makanan kelas dunia dan pemandangan kopi yang luar biasa.

Jakarta sedang menambah baik kotanya untuk menandingi bandar-bandar utama seperti Bangkok atau Manila dari segi pelancongan. Di Jakarta tengah, anda dapat dapatkan monumen ikonik seperti Monumen Kebangsaan yang terkenal di tengah-tengah Dataran Medeka sebagai simbol perjuangan Indonesia, Masjid Istiqlal masjid terbesar di Asia Tenggara dan juga masjid Sunni terbesar ketiga dari segi kapasiti atau Katedral Jakarta dengan reka bentuk neo-gothic yang menakjubkan di seberang jalan masjid. Jauh dari kesibukan bandar, taman-taman bandar Jakarta juga tidak terkecuali. Lembang Park dan Taman Suropati menawarkan pengunjung pemandangan yang indah dan juga kehijauan yang menyegarkan.

Seperti banyak bandar utama yang lain, kepelbagaian budaya Jakarta telah meningkatkan pilihan makanannya. Dari restoran-restoran mewah hingga ke kedai penjaja jalanan, terdapat banyak makanan untuk dikunjungi sepanjang lawatan anda ke Jakarta. Anda boleh mempunyai Bebek Goreng yang pedas atau Bakso yang lazat untuk hidangan utama, dan makan Martabak Manis atau Durian Pancake untuk pencuci mulut.

Kami akan menasihati anda untuk menggunakan pengangkutan awam apabila anda di Jakarta. Bas TransJakarta yang berhawa dingin berpanjangan mempunyai lorong khas untuk memotong lalu lintas. Anda juga boleh menunggang Ojeks, atau teksi motosikal, untuk memotong lalu lintas. Kereta api boleh sesak semasa waktu sibuk tetapi berharga berbanding menunggang kereta.

Masa terbaik untuk melawat Jakarta adalah semasa musim yang kering, kira-kira antara Mei hingga Oktober, dengan suhu antara 24-32 darjah Celcius; lebih dari 11 hingga 12 jam cahaya matahari dan hari yang lebih jelas untuk bersiar-siar dan memudahkan perjalanan ke mercu tanda utama di bandar ini. Suhu harian biasanya antara 29 ° C dan 35 ° C. Ia panas, terutamanya kerana kelembapan.

Tempah pakej melancong anda ke Jakarta dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Hafiz - Tripfez Travel
Hafiz
Travel Consultant
Izzuddin - Tripfez Travel
Izzuddin
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }