Skip to main content
Tripfez masih beroperasi seperti biasa. WhatsApp kami di +60 16-309 3685 atau e-mel di hello@tripfez.com.
Kami telah menghubungi semua pelanggan pakej percutian daripada Tripfez antara Mac hingga Mei 2020. Hubungi kami jika anda belum menerima maklumat dari kami. [Latest Updates]
Pakej Percutian ke Jakarta Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Jakarta

Sebuah bandar megapolitan yang dinamik

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Indonesia
  4. Jakarta
  • Termasuk Tiket Penerbangan
  • Tidak Termasuk Tiket Penerbangan
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

6 Keputusan[[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Jakarta adalah bandar yang haru-biru. Lebuh raya yang dipenuhi kenderaan pada siang hari dan kehidupan malam yang meriah. Kehidupan di sini amat laju dan juga semangat untuk mecari rezeki yang lebih. Dengan daya tarikan pekerjaan dan kehidupan yang lebih baik, penduduk Jakarta kini mempunyai 10 juta orang penduduk di sini. Menjadikannya bandar terpadat di Asia Tenggara. Walaupun Jakarta tidak bersemangat, ia masih menawarkan banyak seni visual, makanan kelas dunia dan pemandangan kopi yang luar biasa.

Jakarta sedang menambah baik kotanya untuk menandingi bandar-bandar utama seperti Bangkok atau Manila dari segi pelancongan. Di Jakarta tengah, anda dapat dapatkan monumen ikonik seperti Monumen Kebangsaan yang terkenal di tengah-tengah Dataran Medeka sebagai simbol perjuangan Indonesia, Masjid Istiqlal masjid terbesar di Asia Tenggara dan juga masjid Sunni terbesar ketiga dari segi kapasiti atau Katedral Jakarta dengan reka bentuk neo-gothic yang menakjubkan di seberang jalan masjid. Jauh dari kesibukan bandar, taman-taman bandar Jakarta juga tidak terkecuali. Lembang Park dan Taman Suropati menawarkan pengunjung pemandangan yang indah dan juga kehijauan yang menyegarkan.

Seperti banyak bandar utama yang lain, kepelbagaian budaya Jakarta telah meningkatkan pilihan makanannya. Dari restoran-restoran mewah hingga ke kedai penjaja jalanan, terdapat banyak makanan untuk dikunjungi sepanjang lawatan anda ke Jakarta. Anda boleh mempunyai Bebek Goreng yang pedas atau Bakso yang lazat untuk hidangan utama, dan makan Martabak Manis atau Durian Pancake untuk pencuci mulut.

Kami akan menasihati anda untuk menggunakan pengangkutan awam apabila anda di Jakarta. Bas TransJakarta yang berhawa dingin berpanjangan mempunyai lorong khas untuk memotong lalu lintas. Anda juga boleh menunggang Ojeks, atau teksi motosikal, untuk memotong lalu lintas. Kereta api boleh sesak semasa waktu sibuk tetapi berharga berbanding menunggang kereta.

Masa terbaik untuk melawat Jakarta adalah semasa musim yang kering, kira-kira antara Mei hingga Oktober, dengan suhu antara 24-32 darjah Celcius; lebih dari 11 hingga 12 jam cahaya matahari dan hari yang lebih jelas untuk bersiar-siar dan memudahkan perjalanan ke mercu tanda utama di bandar ini. Suhu harian biasanya antara 29 ° C dan 35 ° C. Ia panas, terutamanya kerana kelembapan.

Tempah pakej melancong anda ke Jakarta dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu

Travel Consultant

Hafiz

Travel Consultant

Izzuddin

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8601 3685
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }
Pakej Terlaris
Jakarta Pakej Percutian TempohHarga
Lawatan Bandung X Jakarta X Kawah Putih & Membeli-belah 4H3M RM 809
Jakarta X Bandung X Kawah Putih 4H3M RM 819
Lawatan Jakarta X Bandung & Beli-belah 4H3M RM 819
Lawatan Bandung X Jakarta X Tangkuban Perahu & Membeli-belah 4H3M RM 849
Jakarta X Bandung X Tangkuban Perahu 4H3M RM 859