Skip to main content
Tripfez masih beroperasi seperti biasa. WhatsApp kami di +60 16-309 3685 atau e-mel di hello@tripfez.com.
Kami telah menghubungi semua pelanggan pakej percutian daripada Tripfez antara Mac hingga Mei 2020. Hubungi kami jika anda belum menerima maklumat dari kami. [Latest Updates]
Pakej Percutian ke Malaysia Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Malaysia

Rasai Makna Sebenar Kehidupan Orang Asia

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Malaysia
  • Termasuk Tiket Penerbangan
  • Tidak Termasuk Tiket Penerbangan
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
[[ displayedDestinations ]]
Semua Bandar
[[ filterListShowMoreDestination ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

77 Keputusan[[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

"Malaysia Truly Asia" - Satu slogan iklan ringkas yang melambangkan Malaysia secara keseluruhan. Kempen yang bermula sejak 1990 ini masih lagi kedengaran dan segar dalam kalangan rakyat Malaysia sehingga ke hari ini. Malaysia diibaratkan seperti sepinggan nasi lemak, digabungkan dengan lauk-pauk lain menjadi satu hidangan lengkap. Sama seperti Malaysia, masyarakat berbilang kaum dan agama hidup dalam suasana aman dan harmoni tanpa sebarang kekecohan dan isu perkauman. "Malaysia Truly Asia" melambangkan Malaysia sebagai sebuah negara Asia dengan tepat, sebuah simbolik negara Malaysia yang mencerminkan pendefinisian sebenar Asia secara menyeluruh - harmoni, bersatu-padu, muafakat dan muhibah.

Malaysia menjanjikan sebuah percutian yang sempurna untuk semua sama ada anda seorang pelancong dengan misi untuk mencari dan merasai sendiri makanan tempatan Malaysia yang menyelerakan di utara tanah air seperti Pulau Pinang, atau anda seorang yang menggemari sukan air seperti snorkeling atau menyelam sambil ditemani hidupan laut dan terumbu karang yang indah di pulau-pulau di Terengganu, atau anda seorang pelancong yang ingin menerokai khazanah misteri di Sabah dan Sarawak; Malaysia ada segala-galanya yang anda perlukan. Walaupun tidak dinafikan negara-negara jiran seperti Thailand dan Singapura lebih popular dalam kalangan pelancong luar, Malaysia tidak kurang hebatnya dalam menawarkan pengalaman percutian yang unik dan luar biasa yang semestinya akan memukau setiap mata yang memandang.

Makanan tempatan di Malaysia tidak harus dipandang enteng (secara literal mahu pun secara kiasan). Sarapan, makan tengah hari atau makan malam boleh diambil dan dirasai dengan cara yang berbeza. Anda boleh menikmati hidangan anda di restoran bertaraf lima bintang di Kuala Lumpur atau boleh merasai hidangan tempatan bersama masyarakat tempatan dengan cara tempatan iaitu dengan menggunakan tangan di deretan-deretan kedai yang ada di tepi jalan. Uniknya, kepelbagaian masyarakat dan kaum yang ada di Malaysia seperti Melayu, Cina dan India sebagai etnik utama di Malaysia serta etnik-etnik lain menghasilkan kepelbagaian dalam pilihan makanan yang boleh anda cuba dan terokai jika anda bercuti di Malaysia.

Untuk merasai sendiri kehidupan kota raya pesat membangun, Kuala Lumpur merupakan pilihan yang terbaik untuk anda. Kepelbagaian budaya dan warisan yang diselitkan dengan kemodenan dan pembangunan, malah turut menjanjikan sajian tempatan yang menarik dan menyelerakan. Jalan Alor, misalnya terkenal dengan deretan kedai-kedai jalanan dengan pelbagai jenis makanan tempatan seperti sate, nasi lemak, roti canai, jus mangga dan macam-macam lagi. Percutian di Malaysia terutamanya di sekitar Kuala Lumpur tidak lengkap jika tidak berkunjung ke Menara Berkembar Petronas. Bangunan ikonik berkembar ini merupakan mercu tanda kebanggaan Malaysia yang menampilkan bangunan pencakar langit abad ke-21 dengan seni binanya menyerupai motif kesenian Islam yang mencerminkan Islam sebagai agama rasmi di sini. Selain itu, anda juga boleh menerokai kehijauan di tengah-tengah kota raya Kuala Lumpur iaitu di Taman Eko Rimba Hutan Simpan Bukit Nenas atau di Taman Botani Perdana, Kuala Lumpur.

Percutian ke Malaysia tidak lengkap jika tidak berkunjung ke lokasi yang kaya dengan sejarah dan tersenarai sebagai salah satu Tapak Warisan Dunia UNESCO seperti di Melaka dan Pulau Pinang. Negeri Melaka dan Pulau Pinang menawarkan percutian unik sambil menerokai seni bina tinggalan sejarah lama dan menjanjikan kepelbagaian warisan dan budaya yang unik untuk dilawati dan diterokai. Di Kuching dan Kota Kinabalu, dua bandar popular ini juga menawarkan percutian dari sisi lain Malaysia; sebuah percutian pengenalan yang menggabungkan kehidupan masyarakat kontemporari dan asli di Borneo. Jika anda mencari percutian pantai, pantai-pantai di Malaysia merupakan tempat terbaik untuk anda terokai. Selain itu, Malaysia menempatkan lebih 878 pulau (dengan 394 daripadanya terletak di Sabah) di seluruh negara. Malah, Malaysia bukan sahaja menawarkan percutian pantai yang menakjubkan, malah menjanjikan hospitaliti yang setaraf setanding dengan keindahan pulau yang ditawarkan. Dengan keindahan pasir yang memutih digabungkan dengan alam semula jadi yang menghijau, pulau-pulau di Malaysia wajib diterokai dan dilawati jika anda bercuti ke sini. Pulau Pangkor, Pulau Langkawi, Pulau Redang, Pulau Kapas, Pulau Tioman dan Pulau Rawa adalah antara pulau-pulau terbaik yang ada di sini yang sentiasa menerima ribuan pengunjung saban tahun disebabkan oleh kejernihan air dan keindahan terumbu karang serta alam semula jadinya.

Malah, jika anda menggemari sukan air seperti menyelam dan snorkeling, kami mengesyorkan percutian ke Sabah. Keindahan hidupan laut serta lautnya yang membiru, ditambah pula dengan lokasi menyelam bertaraf dunia seperti Pulau Layang-Layang, Pulau Mabul dan Pulau Sipadan (terdapat pelantar minyak yang ditukarkan menjadi platform selam, merupakan satu-satunya dan pertama seumpamanya di dunia) menjadikan Sabah sebagai sebuah lokasi sempurna buat penggemar sukan air. Pulau Perhentian di Terengganu (terdiri daripada Pulau Perhentian Besar dan Pulau Perhentian Kecil) juga perlu dimasukkan dalam senarai anda jika anda sedang mencari percutian pulau dan pantai di Malaysia.

Selain itu, hutan hujan di Malaysia juga tidak kurang hebatnya. Sebahagian besar hutan hujan utama di sini boleh dikatakan sebagai hutan hujan yang tertua di dunia. Hutan hujan ini masih kekal dan utuh, malah dilindungi oleh taman negara dan projek-projek pemuliharaan. Dengan lebih daripada 30 Taman Negara di seluruh Malaysia, ia sering dikunjungi oleh pencinta alam semula jadi dari seluruh dunia. Hutan hijau yang mendamaikan ini juga menempatkan beberapa spesies hidupan liar yang unik seperti burung enggang, kera, tapir, harimau dan ribuan spesies flora dan fauna lain. Hutan hujan tropika tertua di dunia (berusia lebih 130 juta tahun) boleh ditemui di Taman Negara Pahang. Ia juga merupakan taman negara terbesar di Malaysia. Pengunjung yang berkunjung ke sini berpeluang merasai pengalaman berjalan di kanopi panjang selain berpeluang melakukan aktiviti seperti 'jungle trekking' untuk menerokai dan meredah kanopi hutan hujan, gua yang terdapat di sini. Malah, anda juga berpeluang untuk memancing dan berkhemah sambil menikmati keindahan hutan hujan dan hidupan liar yang ada di sini.

Jaringan sistem pengangkutan yang baik juga membantu memudahkan pelancong untuk bergerak dari satu lokasi ke satu lokasi yang lain. Di Kuala Lumpur misalnya, jaringan sistem pengangkutan awam yang pelbagai seperti LRT, KTM, MRT dan Monorel membantu memudahkan perjalanan dan percutian anda. Selain itu, sistem bas juga disediakan jika ingin ke lokasi-lokasi yang jauh daripada laluan kereta api. Selain mesra bajet, sistem pengangkutan yang cekap dan efisien ini sekali gus menjadikan Malaysia salah satu destinasi tumpuan pelancong dari seluruh dunia. Kami juga mengesyorkan anda untuk menggunakan kad Touch n' Go untuk memudahkan transaksi semasa menggunakan pengangkutan awam di Malaysia. Manakala, untuk perjalanan rentas negeri pula, kami mengesyorkan anda untuk menggunakan perkhidmatan bas atau kapal terbang. Penerbangan dari Kuala Lumpur menghubungkan bandar-bandar utama di seluruh Malaysia seperti Pulau Langkawi, George Town, Alor Setar dan Johor Bahru serta lain-lain destinasi di seluruh Malaysia, sesuai untuk mereka yang ingin melancong ke seluruh Malaysia. Jom Melawat Malaysia dan Selamat Datang ke Malaysia!

Tempah pakej melancong anda ke Malaysia dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu

Travel Consultant

Syamil

Travel Consultant

Agnes

Travel Consultant

Haire

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8601 3685
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }
Pakej Terlaris
Malaysia Pakej Percutian TempohHarga
Langkawi Bajet 3H2M RM 125
Separuh Hari Lawatan Sekinchan + Blue Tears 1H0M RM 190
Percutian Pangkor 3H2M RM 250
Pulau Matanani 2H1M RM 250
Pulau Pangkor (Free & Easy) 3H2M RM 260