Skip to main content
Pakej Percutian ke Australia Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Australia

Keindahan Semula Jadi Australia

  1. Halaman Utama
  2. Oceania
  3. Australia
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
[[ displayedDestinations ]]
Semua Bandar
[[ filterListShowMoreDestination ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

8 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Australia adalah salah satu negara yang mempunyai kesemuanya. Kawasan geografi yang indah, pemandangan menakjubkan dan makanan lazat yang mengliurkan. Dibahagikan kepada 6 negeri yang berbeza, mencari 1001 perkara yang and boleh lakukan di Australia sangat mudah. Jika anda merancang untuk melancong ke Australia, anda akan diberi pelbagai jenis pilihan untuk anda lakukan dan menambahnya kedalam senarai 'perkara yang wajib dilakukan di Australia'. Dari angin nyaman Melbourne dan pemandangan Sydney yang menakjubkan ke landskap menarik di Outback, benua pulau gergasi ini menawarkan pengalaman percutian yang luar biasa.

Percutian ke Australia sudah pastinya salah satu idea yang baik kerana ia adalah negara yang dikurniakan pemandangan semula jadi yang begitu hebat. Dikelilingi oleh laut, anda mempunyai pilhan pantai yang banyak. Bandar moden mereka juga mempunyai beberapa pantai yang terkenal, lengkap dengan pelbagai jenis flora dan fauna. Crikey!

PERKARA YANG ANDA BOLEH LAKUKAN DI AUSTRALIA

Bandaraya Bertaraf Dunia
Sesetengah bandar di Australia menawarkan lokasi yang strategik yang mempunyai metropolis moden berkaca yang lain dari lain. Dengan pantai yang indah, semangat kebudayaan yang tinggi dan pemandangan semula jadi yang menakjubkan, Australia adalah di mana anda boleh lari dari rutin harian anda dan mengembara ke kawasan yang tidak diketahui ramai dan pada masa yang sama berdekatan dengan rumah tidak jauh.

Sydney: Ini adalah permata mahkota Australia. Anda akan kerap dengan bandar ikonik jika anda merancang untuk melancong ke Australia. Sydney dikenali di seluruh dunia untuk pusat pelabuhan legenda di mana anda boleh melihat Sydney Opera House atau melihat sendiri daya tarikan bandar apabiila anda berjalan di Darling Harbour. Dan semasa hari cerah yang indah, berjalan-jalan di Hyde Park atau Sydney Park sudah pastinya akan membuat hari anda lebih indah. Estetik dan budaya, tidak banyak bandar yang boleh dibandingkan dengan Sydney sebagai pusat pelancongan.

Perth: Perth adalah destinasi pelancongan bandar yang lebih santai. Walaupun sebuah bandar yang terpencil di dunia, ia tidak menghalang bandar raya ini untuk membangun sema-bahu seperti jiran-jiranya yang lebih glamor (walaupun jiran terdekat mereka, Adelaide, adalah lebih kurang 2,000 km jauhnya). Perth adalah sebuah bandar yang bergaya dengan pemandangan yang dapat menandingi Manhattan, pantai-pantai yang indah yang dapat menenagkan jiwa sesiapapun di Pantai Cottesloe, dan taman-taman besar dan terkenal seperti Kings Park, taman terbesar di dunia. Terdapat banyak yang dapat dilihat dan banyak pengalaman apabila anda berada di Perth.

Pengembaraan Di Luar Bandar
Sekiranya anda ingin mencipta pengembaraan anda sendiri di jalan yang tidak ramai orang, Outback Australia adalah kawasan yang sempurna untuk anda bermula. Walaupun ia boleh menjadi sukar untuk di nilai, Outback Australia boleh dikategorikan sebagai kawasan lapang ruang terbuka yang luas, kosong, terpencil, dan daratan Australia yang terbuka.

Mt.Augustus: Terletak 320 km timur Carnarvon, Gunung Augustus adalah monolit terbesar di dunia. Terdapat juga laluan berjalan kaki melalui Laluan Sidang Kemuncak. Cabarannya adalah sebuah ganjaran dengan perjalanan sejauh 12 km ke puncak. Anda akan melalui beberapa gaung, , kolam air dan lukisan orang asli zaman purba di sini.

Uluru:Untuk pemandangan yang sangat ajaib, anda boleh menikmati matahari terbenam di monolit besar ini. Menonton langit bertukar oren tepat di belakang batu merah adalah pengalaman hebat yang tidak boleh dilepaskan. Dan pada waktu malam, langit tanpa awan Outback dan kawasan luas yang tidak berpenghuni menjadikannya tempat yang sempurna untuk melihat beberapa bintang bintang astronomi yang paling luar biasa di dunia.

Menyelam Di Dalam Lautan Australia
Pantai Australia mempunyai hampir 50,000 kilometer dan menghubungkan lebih dari 10,000 pantai di sekelilingnya. Dengan macam-macam jenis pantai yang anda boleh pergi, mencari tempat yang selesa di tepi pantai di Australia yang menakjubkan, tidak termasuk pemandangan dan alam semulajadi, sangat mudah.

Gold Coast: Ini adalah bandar yang paling sama dengan Miami di Amerike Syarikat. Dengan batu-batu dan pantai yang membiru di bawah sinar matahari, Gold Coast adalah gabungan sempurna matahari, pepasir putih dan aktiviti laut yang hebat. Gold Coast cinta akan sukan air sehingga mereka menamakan pinggir bandar di Gold Coast sebagai Surfer's Paradise! Dan jika anda inginkan aktiviti yang lebih ekstrem, Gold Coast juga mempunyai banyak taman tema deperti Warner Bros. Movie World, Seaworld dan Dreamworld.

Tasmania: Jika anda sedang mencari pantai yang kurang sesak, Tasmania adalah tempat yang anda harus pilih. Walaupun pulau terpencil ini terkenal dengan padang belukar, pantai Tasmania juga merupakan lokasi yang tersembunyi untuk pelancong yang mencar pantai yang tidak ramai pelancongi. Di sini juga adalah di mana anda boleh mencari pasir putih tulen yang berbeza dengan batu gunung berapi hitam di belakangnya. Tambahan pula, pantai ini juga menawarkan kristal yang jernih . Untuk pengalaman yang lebih indah, anda boleh berjalan di tangga The Neck di Pantai Brunny. Dari sana anda boleh dua bahagian pantai Brunny yang berpecah oleh isthmus sempit.

MAKANAN HALAL DI AUSTRALIA
Anda boleh menemui restoran dengan pensijilan Halal yang sah di sekitar Australia. Cari restoran dan produk makanan dengan logo Majlis Persekutuan Persekutuan Islam Malaysia (AFIC) atau Pihak Berkuasa Persijilan Halal (HCA) yang boleh anda sahkan dengan mengimbas Kod QRnya. Anda juga boleh melayari www.halalsquare.com.au di mana mereka mengemas kini produk makanan yang bersertifikat halal.

Nota Penting Tentang Australia
Mata Wang – Australian Dollar (AUD)
Ibu Negeri – Canberra
Bahasa Yang Diguna – English
Zon Masa – GMT+10
Kod Panggilan – +61

Tempah pakej melancong anda ke Australia dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Bulan - Tripfez Travel
Bulan
Travel Consultant
Sarah - Tripfez Travel
Sarah
Travel Consultant
Azreen - Tripfez Travel
Azreen
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

FAQ

Bilakah masa terbaik untuk ke Australia?

Musim di Australia adalah bertentangan dengan musim di Hemisfera Utara. Musim panas bermula dari bulan Disember hingga Februari, manakala Musim sejuk bermula dari bulan Jun hingga Ogos. Namun begitu, keadaan cuaca yang akan di alami di sini bergantung sepenuhnya kepada wilayah yang dikunjungi. Bulan September hingga November dan Mac hingga Mei merupakan masa yang terbaik untuk melawat Australia. Kebanyakan pelancong memilih bulan-bulan ini untuk melawat Australia. Cuaca pada musim ini tidak terlalu panas dan tidak terlalu sejuk, menjadikannya satu percutian yang sempurna untuk menerokai Australia.

Apakah mata wang Australia?

Mata wang tempatan yang digunakan di Australia ialah Dolar Australia (AUD).

Adakah makanan di Australia halal?

Pengembaraan bukan sahaja membolehkan anda melihat sisi lain dunia, malah membolehkan anda mencuba makanan-makanan tempatan yang hanya boleh didapati di negara-negara yang dilawati. Namun begitu, bagi pelancong Muslim, mencari makanan di negara-negara bukan Islam bukanlah sesuatu yang mudah. Di Australia, anda bernasib baik kerana makanan halal boleh didapati dengan mudah di kebanyakan bandar-bandar utama. Ini bermaksud, anda berpeluang mencuba pelbagai jenis makanan tempatan di sepanjang percutian anda tanpa ragu-ragu. Berikut adalah beberapa cadangan tempat makanan yang boleh dikunjungi jika anda ke sini! shorturl.at/dizEQ

Apakah bahasa komunikasi yang sering digunakan di Australia?

Walaupun Australia tidak mempunyai bahasa rasmi, bahasa Inggeris secara amnya dianggap sebagai bahasa kebangsaan. Walaupun demikian, Australia ialah sebuah negara yang kaya dengan kepelbagaian budaya dan linguistik yang dipengaruhi oleh lebih daripada 160 bahasa yang dituturkan.

Adakah terdapat perbezaan masa?

Terdapat tiga perbezaan masa di Australia.

Waktu Piawai Timur Australia (AEST) (GMT+10) di New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria, Tasmania dan Queensland.
Waktu Piawai Pusat Australia (ACST) (GMT+9:30) di Australia Selatan dan Wilayah Utara.
Waktu Piawai Barat Australia (AWST) (GMT+8) Australia Barat.

What vaccinations are recommended for people who is traveling to Australia?

Penting untuk anda menerima maklumat kesihatan lawatan yang tepat dan terkini untuk wilayah yang akan dikunjungi. Anda disyorkan untuk mendapatkan maklumat sedemikian daripada doktor keluarga anda atau pakar yang layak dari Klinik Kesihatan.

Adakah selamat meminum air secara terus dari paip air di Australia?

Air paip di beberapa kawasan terpencil di Australia tidak disyorkan untuk diminum. Walau bagaimanapun, kebanyakan bandar dan pekan di Australia mempunyai air paip yang selamat untuk diminum begitu sahaja. Malah, dalam kebanyakan kes, air paip di sini hampir sama bersih dengan air minuman botol.

Pakej Terlaris

Australia Pakej Percutian TempohHarga
Perth 5H4M Hubungi Kami
Lawatan ke Gold Coast 4H3M Hubungi Kami
Gold Coast X Melbourne 7H6M Hubungi Kami
Taman Tema Gold Coast & Cruise Tweed Endeavour 4H3M Hubungi Kami
Melbourne 4H3M Hubungi Kami