Skip to main content
Matta Fair 2020

Promo Pakej MATTA Fair 2020

Jika anda mencari lokasi yang sesuai untuk percutian keluarga atau menginginkan pakej romantis yang sempurna, dapatkan harga yang berpatutan untuk percutian anda bersama Tripfez.

Tiada promosi MATTA Fair buat masa ini. Teruskan ikuti kami untuk mengetahui perkembangan terbaru kami dengan LIKE laman Facebook kami atau langgan surat berita kami

Ikuti Perkembangan Terkini

Jangan terlepas promosi terbaru kami

  1. Like Facebook Page kami
  2. Langgan Emel Kami

Jadual & Kalendar Pameran MATTA 2020

DateCityVenueState
28-29 FebruaryJohor BahruAustin International Convention Centre (AICC)Johor
6-8 March (TBA)KuchingBoulevard Shopping Mall, Kuching (TBA)Sarawak
13-15 MarchNational Matta Fair Kuala LumpurPutra World Trade Centre (PWTC)Kuala Lumpur
13-15 MarchIpohIpoh Convention CentrePerak
3-5 AprilPenampangITCC Penampang, Sabah (TBA)Sabah
17-19 April (TBA)SibuTBASarawak
April (TBA)Penang IslandSpice ArenaPenang
15-17 May (TBA)BintuluTBASarawak
26-28 June (TBA)MiriTBASarawak
18-19 JulyBatu PahatThe Summit MallJohor
7-9 AugustJohor BahruAustin International Convention Centre (AICC)Johor
28-30 Aug (TBA)KuchingTBASarawak
4-6 SeptNational Matta Fair Kuala LumpurPutra World Trade Centre (PWTC)Kuala Lumpur
4-6 SeptIpohIpoh Convention CentrePerak
2-4 OctPenampangITCC Penampang, Sabah (TBA)Sabah

Tentang Pameran MATTA yang lalu

Acara ini telah dijulang sebagai pameran pelancongan nombor satu di Malaysia. Expo Pelancongan Malaysia (MATTA) diadakan setiap tahun di semua negeri di seluruh Malaysia. Pameran ini menawarkan promosi dan diskaun murah untuk pakej perjalanan untuk ke banyak destinasi di seluruh dunia.

Ianya diadakan di Kuala Lumpur pada bulan Mac dan September dan berlangsung selama 3 hari dari hari Jumaat hingga Ahad di PWTC.

Pameran di Kuala Lumpur mengambil ruang sebanyak kira-kira 29,000sqm dan diadakan di 7 dewan: Hall 1, 1M, 2, 3, 4, 5 & Linkway. Terdapat lebih daripada 1,300 gerai, lebih daripada 200 peserta pameran (ejen pelancongan menyumbang kira-kira 750 daripada gerai itu), lebih 10 Pertubuhan Pelancongan Kebangsaan (NTO) utama dan akan dihadiri lebih daripada 100,000 pengunjung.

Hall 4 & 5 menawarkan pakej domestik daripada ejen pelancongan, hotel dan juga lokasi yang menjadi daya tarikan pengunjung. Lembaga pelancongan di setiap negeri termasuk Sabah, Sarawak, Johor, Selangor, Pahang, Negeri Sembilan, Kedah dan Terengganu akan juga menghadiri Expo terbesar ini. Agensi perlancongan Malaysia juga akan dipamerkan di dewan-dewan ini. Ini adalah dewan pertama yang akan anda masuki.

Hall 3 pula terletak di bawah Hall 4 & 5. Di sini anda boleh membeli pakej pelancongan antarabangsa, pakej pelayaran dan penerbangan yang sangat murah. Destinasi popular yang menjadi idaman ramai ialah antara Eropah, Korea, Jepun, Vietnam dan banyak lagi. Pakej percutian ke mana mana lokasi di seluruh dunia juga dijual di sini.

Hall 1 adalah dewan terbesar dan berdekatan dengan Hall 2. Laluan "Linkway" akan menghubungkan kedua-dua dewan ini. 3 dewan ini menjual pakej pelancongan antarabangsa, pakej pelayaran dan juga pakej penerbangan. Organisasi Pelancongan Kebangsaan juga berada di Hall 1. Anda biasanya akan dapat mencari gerai Taiwan, Korea, Jepun dan banyak lagi di sini. Anda juga boleh menebus hadiah percuma dari mereka ataupun untuk tahu dengan lebih lanjut tentang negara mereka di sini.

Di atas ini adalah Hall 1M yang merupakan tempat terbaik untuk mencari pakej umrah . Semua ejen yang menjual pakej Umrah juga akan berada di sini berdekatan dengan pentas utama.

Acara percuma yang gilang-gemilang ini menawarkan pelancong peluang yang luar biasa untuk membandingkan tawaran perjalanan yang hebat di semua kawasan. Dengan bermulanya cuti sekolah tahun yang akan datang, pelanggan boleh menjimatkan banyak wang. Acara ini menyenangkan pelancong untuk mengambil kesempatan daripada diskaun banyak dan tawaran hebat yang ditawarkan. Di samping itu, terdapat juga hadiah percuma untuk pelanggan (yang ditaja oleh agensi perlancongan ataupun Lembaga Pelancongan) dan di samping tawaran di mana pelanggan boleh memenangi penerbangan, hotel atau baucar tunai. Ianya benar-benar adalah tempat terbaik bagi pengguna untuk membeli pakej lawatan dan juga pelancongan.

Bayaran Kemasukan akan dikenakan sebanyak RM4 seorang untuk dewasa, dan kanak-kanak berumur 12 tahun ke bawah boleh masuk secara percuma. Lebih 100,000 orang dijangka akan hadir selama 3 hari. Untuk mengelakkan dari beratur panjang, anda boleh membeli tiket masuk secara dalam talian untuk mengelakkan dari beratur panjang dan menjimatkan masa anda. Anda boleh membeli tiket dalam talian di laman rasmi MATTA rasmi.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman rasmi pameran MATTA.