Skip to main content
Pakej Percutian ke Iceland Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Iceland

Melihat Aurora Borealis Di Iceland

  1. Halaman Utama
  2. Eropah
  3. Iceland

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

0 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Terletak di Lautan Utara Atlantik , Iceland adalah "Tanah Ais dan Api". Fenomena alam dan keindahan geologi Bumi menjadi tatapan  semasa lawatan anda di sekitar Iceland, di mana geysers mengeluarkan wap panas, dan gunung berapi mewujudkan bidang lava yang luas. Glasier dan air terjun yang amat tinggi hanyalah sebahagian daripada apa yang membuat Iceland begitu istimewa. Dengan populasinya hanya 330,000, Iceland telah mula membuka pintu kepadia dunia dan mengeluarkan apa yang tersembunyi dan memaparkannya kepada pelawat-pelawat. 

Iceland lebih daripada namanya dengan 130 gunung berapi yang terletak di sini. Letusan terkini di Eyjafjallajökull pada tahun 2010 menyebabkan gangguan ke perjalanan udara selama 6 hari! Kuasa alam yang agung telah membuat pelancong dari seluruh dunia untuk datang dan melawat Iceland. Berenang di kolam menjadi rendam di laguna panas bumi muda yang juga percaya mempunyai kuasa penyembuhan di Grindavík di Semenanjung Reykjanes; berjalan kaki santai atau trekking ais melintasi glasier berkilauan di Sólheimajökull; dan malam yang tenang di perkhemahan boleh menyaksikan aurora borealis 'memaparkan tirai warna berubah warna sambil menunggu matahari terbit. Ini adalah hanya beberapa aktiviti yang wajib anda lakukan semasa anda melawat Iceland.

Tidak seperti negara lain, masa terbaik untuk melawat Iceland adalah sepenuhnya kepada anda dan apa yang anda mahu capai. Jika  kebanyakan orang lain, anda ingin melancong ke Iceland untuk menonton aurora borealis, masa terbaik untuk melihatnya adalah dari akhir September hingga lewat Mac dengan kegelapan malam, langit yang jelas, dan peningkatan aktiviti solar. Untuk peneroka mata air panas, kami akan mencadangkan pada bulan September atau, lebih baik lagi, separuh pertama bulan Oktober apabila mereka semua masih boleh diakses oleh jalan gunung, tetapi ramai pelancong telah diturunkan dengan ketara. Menjadi salah satu negara paling selamat di dunia, ia sangat selamat untuk mengembara ke Iceland kerana ia mempunyai kadar jenayah yang rendah. Berhati-hati dengan bahaya semula jadi dan perubahan cuaca yang boleh mengubah rancangan pelancongan anda.

Tempah pakej melancong anda ke Iceland dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Izzuddin - Tripfez Travel
Izzuddin
Travel Consultant
Faris - Tripfez Travel
Faris
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }