Skip to main content
Pakej Percutian ke Taipei Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Taipei

Menerokai keunikan sejarah Taiwan

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Taiwan
  4. Taipei
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

Gambaran Keseluruhan

Sekiranya anda mengunjungi Taiwan, anda mesti memulakan perjalanan anda di Taipei terlebih dahulu kerana ia adalah ibu kota Taiwan. Terdapat beratus-ratus pilihan makanan untuk orang Islam di Taipei yang akan mengisi perut anda dalam perjalanan anda ke sini.

 

PERJALANAN SEJARAH DI TAIPEI

 

Mulakan penjelajahan anda di Taipei 101 yang direka seperti tangkai buluh raksasa yang mempunyai 106 lantai. Ia mempunyai restoran, dek luar, pusat membeli-belah dan sebagainya. Sementara Muzium Istana Nasional mempunyai koleksi hampir 700,000 keping artifak-artifak imperial Cina kuno dan karya seni yang meliputi lukisan, patung, gelang, pernis, seramik, jed dan objek agama.

Shilin Night Market yang terletak di Daerah Shilin, Taipei, Taiwan adalah pasar malam yang paling terkenal dan terbesar di Taiwan. Jangan lupa melawat ke Nantou untuk melawat ladang dengan aktiviti memetik buah. Selain itu, Huashan 1914 Creative Park yang terletak di Daerah Zhongzheng, menawarkan pelbagai restoran, kafe, bar, kedai-kedai dan lain-lain. Akhirnya, Muzium World Religions adalah sebuah muzium yang khusus untuk pelabagai agama suci dunia seperti Kubah Islam, Kuil Emas Sikhisme dan Cathedral Chartres Kristian.

 

MAKANAN CINA YANG ENAK

 

Lebih mudah untuk mencari makanan halal Taipei untuk umat Islam sebagai keperluan dan permintaan dari hab Islam dalam pelancongan.

1. Teh Buih / Teh Susu Mutiara

Teh gelembung yang asli hanyalah teh hitam yang dicampurkan dengan susu dan biji ubi kayu, tetapi sejak menjadi popular, ia telah menghasilkan variasi baru yang merangkumi jus berperisa buah (seperti markisa, strawberi, mangga, lychee, dan lain-lain) dan campuran ais.

2. Ayam Goreng Taiwan

Ayam goreng yang anda boleh cari di pasar malam biasanya terdiri daripada ayam bersaiz besar yang disalut dalam kanji kentang dengan garam, lada, bawang putih dan daun basil. Anda kemudian boleh menambah sedikit serbuk cili ke dalamnya sesuka hati.

3. Sup Bihun

Sup ini dibuat dari potongan daging lembu yang lembut dan sup dibuat dari tomato dan kicap gelap, sehingga rasanya sedikit manis.

4. Pancake Scallion (Lobak)

Anda masukkan pelbagai topping ke dalam pancake anda seperti telur, keju, dan ham dan dimakan terutamanya semasa musim sejuk!

5. Sarapan Taiwan Asli

Sarapan tradisional Taiwan terdiri daripada banyak karbohidrat, telur, dan susu. Masukkan youtiao (adunan roti) ke dalam mangkuk susu lazat yang hangat dan sepotong atau dua pancake telur dadar.

6. Periuk Panas Pedas Taiwan

Pelbagai bahan mentah seperti daging, sayur-sayuran, tahu, ladu, dan makanan laut yang sering dimakan dengan sos celup DIY, yang mana anda boleh membuat sos anda dengan menggabungkan sos yang berbeza dengan atau tanpa kuning telur tambahan.

 

Jika anda merancang untuk melawat Taipei, ia disarankan untuk melawat pada bulan November kerana ia adalah bulan paling kering tahun ini dan untuk mengelakkan taufan yang berbahaya kepada pengunjung. Tempah tiket anda dan rancanglah dengan bijak agar anda tidak terlepas untuk mencipta saat yang menyeronokkan di sini! Mari tenangkan fikiran anda ke Pakej dan Cuti Lawatan Taipei sekarang!

Tempah pakej melancong anda ke Taipei dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Kevin - Tripfez Travel
Kevin
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

Pakej Terlaris

Taipei Pakej Percutian TempohHarga
Taiwan 5H4M Hubungi Kami