Skip to main content
Pakej Percutian ke Pulau Perhentian Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Pulau Perhentian

  1. Halaman Utama
  2. Domestik
  3. Pulau Perhentian
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

6 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Walaupun namanya Pulau Perhentian, namun pulau yang indah ini vukan lagi kawasan perhentian nelayan sahaja. Ia sebuah destinasi idaman pelbagai orang! Terletak di pantai timur laut Semenanjung Malaysia, Pulau Perhentian terletak kira-kira 30 minit dengan kapal dari Kuala Besut, Terengganu. Ia juga merupakan salah satu pantai paling indah di Malaysia.

Pulau Perhentian adalah tempat di mana anda anda hilangkan stress anda dan berjalan kaki di atas pasir putih lembut dan mendengar ombak yang menghempas di luar bilik anda. Anda mungkin menghabiskan beberapa hari ataupun seminggu di Pulau Perhentian dan masih terpikat dengan perairan biru jernihnya. Air yang indah ini juga mebuatkan Pulau Perhentian mempunyai beberapa tempat menyelam yang menakjubkan di seluruh tempatnya. Di bawah permukaan laut biru yang indah, terdapat karang dan kehidupan laut yang lebih menakjubkan.

Dan walaupun pantai dan laut adalah tarikan utama untuk Pulau Perhentian, anda juga dapat mengisi percuatian anda dengan pengembaraan, sama ada menjelajahi hutan, menyelam melihat peningalan kapal bawah laut, berkayak di antara teluk terpencil, atau membiarkan masa berlalu dengan menenagkan fikiran di tepi pantai. Anda tidak akan jemu berjalan di antara pasir putih serbuk dan perairan kristal tenang yang membungkus pulau-pulau dan mendengar dentuman ombak di mana jua anda berada. 

Pulau Perhentian terdiri daripada dua pulau utama. Perhentian Kecil, popular dengan kumpulan backpacker yang lebih muda, dan Besar (‘Large’). Perhentian Besar mempunyai taraf penginapan yang sedikit lebih tinggi, namun mempunyai suasana lebih selesa yang sesuai buat yang mempunyai keluarga. Lalu lintas yang lengang di kedua-dua pulau ini dan ia juga berkongsi suasana pulau yang santai. Kapal laju boleh membawa anda ke lima pulau yang lebih kecil untuk lawatan sehari. Dengan perairan tenang, pemandangan yang hebat dan arus yang sangat lembut, pulau-pulau Perhentian adalah tempat yang ideal untuk snorkeling atau mereka yang mahu belajar menyelam.

Tempah pakej melancong anda ke Pulau Perhentian dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

Pakej Terlaris

Pulau Perhentian Pakej Percutian TempohHarga
Snorkeling di Pulau Perhentian 3H2M Hubungi Kami
Pulau Perhentian Yang Menyeronokkan 3H2M Hubungi Kami
Snorkeling di Pulau Perhentian 3H2M Hubungi Kami
Bulan madu di Arwana Resort Perhentian 3H2M Hubungi Kami
Beristirehat Di Pulau Perhentian 3H2M Hubungi Kami