Skip to main content
Pakej Percutian ke Mandalay Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Mandalay

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Myanmar
  4. Mandalay
Filters
Filters:
×
Filters
[[ displayedMonths ]]
2020
[[ displayedPricing ]]
Pakej harga seorang
[[ displayedDurations ]]
Tempoh
[[ displayedCategories ]]
Kategori Popular
Semua Kategori
[[ filterListShowMore ? 'Show Less' : 'Show All' ]]
Lain-lain
Group Type
Ground Type
Jenis Pelancongan
Jenis Pengangkutan
Reset Semua
[[displayedMonths]]
[[displayedPricing]]
[[displayedDurations]]
[[displayedCategories]]
[[displayedDestinations]]

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

1 Keputusan [[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan

Gambaran Keseluruhan

Mandalay adalah bandar yang dipenuhi dengan superlatif. Buku terbesar di dunia, loceng terbesar, jambatan kayu terpanjang, kuil-kuil dipenuhi emas yang paling cantik dan pagodas yang paling unik. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa orang yang mengatakan Mandalay ini tidak seperti yang digambarkan. Tetapi lebih banyak lagi buat mereka yang datang melawat sini mengatakan Mandalay adalah sebuah bandar yang menarik dengan pemandangan yang nyata Mandalay bukan sekadar destinasi persinggahan ke Yangon.

Mandalay adalah bandar kedua terbesar di Myanmar dan ditubuhkan pada tahun 1857. Ia terletak di tebing timur Sungai Ayeyarwaddy dan di bahagian utara Myanmar. Mandalay adalah tempat dirinya Istana Kerajaan Dinasti Konbaung yang terakhir. Bandar ini adalah tumpuan ekonomi dan agama Myanmar dan berpusat di sekitar Istana Kerajaan. Mandalay mewarisi sebahagian besar warisan budaya mereka dari Kerajaan-kerajaan Myanmar kuno yang telah membuat beberapa tempat indah untuk dikunjungi.

Di sini anda boleh mendaki Mandalay Hill yang merupakan gunung berukuran 236 meter di utara bandar raya ini. Dari bahagian atas, anda mempunyai pemandangan indah seluruh bandar dan kawasan sekitarnya. Walaupun puncaknya adalah destinasi anda, anda juga akan melepasi beberapa perkara menarik semasa anda mendaki bukit ini. Dalam perjalanan ke puncak, anda akan melalui beberapa kedai cenderahati yang ceria, patung buddha, dan latar belakang foto romantis yang hebat di mana anda boleh mengambil gambar anda. 

Pagoda dapat dilihat di mana sahaja anda berjalan di Mandalay. Namun di antara semua pagoda di Mandalay, Pagoda Mahamuni. adalah yang paling penting. Ia bukan hanya pusat keagamaan Mandalay, tetapi juga rumah kepada patung Buddha yang paling suci di Myanmar. Setiap hari, jemaah beramai-ramai berkumpul di pagoda untuk memahat Buddha dengan daun emas. Suasana di sini amat berbeza berbanding dengan pagodas lain dan anda akan segera melihat bahawa patung Buddha adalah sesuatu yang sangat istimewa untuk rakyat Mandalay.

Kami juga mengesyorkan destinasi lain di kawasan sekitar seperti Monywa, Pyin U Lwin, Mingun, Amarapura, Inwa, Sagaing.

Tempah pakej melancong anda ke Mandalay dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu
Anis - Tripfez Travel
Anis
Travel Consultant
Azwan - Tripfez Travel
Azwan
Travel Consultant
Amalina - Tripfez Travel
Amalina
Travel Consultant

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8605 1918
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }

Pakej Terlaris

Mandalay Pakej Percutian TempohHarga
Yangon X Bagan X Mandalay 6H5M Hubungi Kami