Skip to main content
Pakej Percutian ke Kota Bharu Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Kota Bharu

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Malaysia
  4. Kota Bharu

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

0 Keputusan[[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Kelantan adalah tempat yang sesuai untuk anda belajar tentang warisan Melayu tradisional yang mendalam dan juga budaya masyarakat Islam yang mendalam. Ibu kota negeri Kelantan ini terletak di pantai timur semenanjung Malaysia dan ramai yang melihat Kota Bharu ini sebagai persinggahan untuk memasuki Thailand dan juga pulau-pulau resort Terengganu: Perhentian dan Redang. Ia adalah sangat rugi jika anda tidak menikmati kelebihan Kota Bharu dan juga melihat budaya Malaysia dan juga Melayu dari sudut pandangan yang berbeza.

Berjalan-jalan di sepanjang Kota Bahru termasuklah bersiar-siar di sesetengah seni bina masjid yang indah, menikmati muzium-muzium tradisional dan pelbagai masakan tempatan yang unik di negeri Kelantan. Di sini, anda tidak dapat membezakan antara sarapan dan makan tengah hari kerana makanan yang berat di hidangkan pada waktu pagi. Makanan terkenal Kota Bharu, Nasi Kerabu, adalah nasi biru dan beberapa rempah yang lazat. Anda boleh mencari Nasi Kerabu di mana sahaja di sekeliling Malaysia. Tetapi ia tidak dibandingkan apabila anda makan Nasi Kerabu di tempat kelahirannya.

Untuk merasai angin pantai, kami akan mengesyorkan anda untuk ke Pantai Irama dan Pantai Cahaya Bulan. Tetapi untuk bergambar di lokasi yang indah, anda boleh bergambar di Pantai Senok. Pokok-pokok di Pantai Senok disusun secara simetri dengan satu sama lain yang menjadikan susasana di situ bak di Jeju! Untuk mendalami lokasi yang bersejarah, anda boleh melawat Istana Jahar yang bermula dari tahun 1887. Ia juga adalah salah satu bangunan tercantik di bandar Kota Bharu yang memaparkan benda-benda menarik dari objek kraf dari negeri Kelantan seperti kepingan batik yang ditenun dalam gaya tradisional. Dan apabila matahari telah ditetapkan, anda boleh membeli hati anda di Wakaf Che Ye.

Tempah pakej melancong anda ke Kota Bharu dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu

Travel Consultant

Azreen

Travel Consultant

Syahir

Travel Consultant

Faisul

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8601 3685
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }