Skip to main content
Pakej Percutian ke Medan Bersama Tripfez

Pakej Percutian ke Medan

  1. Halaman Utama
  2. Asia
  3. Indonesia
  4. Medan

Visa*

* Untuk warganegara Malaysia

Penerbangan Pergi Balik

Airport Pickup

Insuran Perjalanan

Hotel

Hidangan Halal

Ketua Kumpulan

Lawatan

0 Keputusan[[ tourCount.total > 0 ? tourCount.total : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.git > 0 ? tourCount.git : 0 ]] Keputusan[[ tourCount.fit > 0 ? tourCount.fit : 0 ]] Keputusan
Back image of a cartoon person holding a map

Hubungi Kami

Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda mengenai urusan perjalanan anda. Hubungi kami dan berikan maklumat yang kami perlukan. Kami sedia membantu anda merealisasikan percutian impian anda. Hubungi Kami

Gambaran Keseluruhan

Medan, salah satu kota yang indah di Indonesia yang harus anda lawati dalam senarai anda. Medan adalah ibu kota Sumatera Utara dan wilayah metropolitan kelima yang paling ramai penduduknya. Dikelilingi oleh keindahan hutan konkrit dan alam semula jadi seperti gunung, tasik, hutan, air terjun dan banyak lagi.

Anda boleh melawat Medan sepanjang tahun kerana ia akan cuacanya yang hangat sepanjang tahun. Walau bagaimanapun, jangan lupa membawa air yang mencukupi semasa anda melawat sini. Mari kita 'nongkrong' di Masjid Raya Masjid Maghribi yang mempunyai siling yang tinggi, marmar Itali dan kaca berwarna dari China. Muzium Sumatera Utara adalah koleksi tamadun Hindu, Buddha dan Islam untuk tekstil halus dan keranda kayu diukir. Selain itu, Istana Maimun adalah istana Kesultanan Deli yang dipengaruhi oleh seni bina Melayu, Mughal dan Itali. Tjong a Fie Mansion dan banyak lagi.

Menggali masakan tradisional dan manisan di Medan seperti Bika Ambon, Bihun Bebek, Pancake Durian, Soto Medan, Bakso Lembu Medan, Lupis cake, Lontong Medan dan banyak makanan yang boleh dimakan untuk mengisi perut lapar anda di Medan. Anda boleh mencari dan mencuba makanan halal di Medan lebih mudah dan enak. Sesetengah hidangan mungkin mempunyai sedikit persamaan dengan yang lain tetapi keaslian makanan masih ada di sini. Masakan dan manisan yang anda tidak dapat menemuinya di tempat lain dan khusus perlu ditemui di Medan sahaja.

Nikmati kehidupan tempatan Medan dan Pakej Percutian Medan sambil menikmati 'Bika Ambon' di bandar ini.

Tempah pakej melancong anda ke Medan dengan Tripfez. Bercuti bersama keluarga, kawan-kawan dan nikmati makanan halal yang sedap. Dapatkan pakej percutian termasuk dengan penerbangan atau pakej 'ground' anda secara online sekarang!
Kami Sedia Membantu

Travel Consultant

Anis

Travel Consultant

Hafiz

Travel Consultant

Farhah

Assalamua'laikum. Anda boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej. Kami berusaha menjawab semua pertanyaan dalam masa 1-2 hari bekerja.

WhatsApp +60 16 3093 685Telefon +603 8601 3685
Sila betulkan kesilapan berikut:
  • ${ error }